Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο

Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο

Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%

Μια Ελληνίδα για τον  Ροναλντίνιο
Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο
Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%, η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο!

Αυτός είναι ο προκλητικός τίτλος του νέου δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας για την χώρα μας, στο οποίο γίνεται αναφορά στα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Κλείσιμο
«Δεν έχει συμβεί τίποτε πιο καταστροφικό στην Ελλάδα. Το ηθικό των Ελληνών έχει διαλυθεί Σταμάτησαν να διαδηλώνουν και γλύφουν τις πληγές τους στο σπίτι ή φεύγουν από τη χώρα», λέει, μεταξύ άλλων, o κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με την Τelegraph η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί και η καθοδική πορεία της οικονομίας θα συνεχιστεί μετά και από τις απολύσεις των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προωθηθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, για να ικανοποιήσει η χώρα της απαιτήσεις των δανειστών.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι η λιτότητα στην Ελλάδα είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά αναγκαία και θα αποδώσει καρπούς το 2014.

Σύμφωνα με την Τelegraph, υπάρχουν επιτέλους σημάδια ότι η Ευρωζώνη βγαίνει σταδιακά από την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, -όπως σημειώνει η εφημερίδα- η ΕΚΤ «έσβησε» τις ελπίδες για πλήρη ανάκαμψη με τις εκτιμήσεις της την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναπροσαρμόζει προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στις τριμηνιαίες προβλέψεις της. Εκτιμά πως θα συρρικνωθεί κατά 0,6% το 2013 -και όχι 0,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση- η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κυρίως λόγω της εσωτερικής και της εξωτερική ζήτησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης