Ελεύθεροι με εγγύηση οι δύο κτηνίατροι που ζητούσαν φακελάκι

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δύο κτηνίατροι που ζητούσαν φακελάκι

Υποστηρίζουν ότι τους έστησε πλεκτάνη ο κτηνοτρόφος

Ελεύθεροι με εγγύηση οι δύο κτηνίατροι που ζητούσαν φακελάκι
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, δύο από τους τρεις κτηνιάτρους, που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν φακελάκι 30.000 ευρώ από αγελαδοτρόφο, προκειμένου να εκδώσουν άδεια σφαγής για πάνω από 100 βοοειδή του, που είχαν προσβληθεί από φυματίωση και μελιταίο πυρετό (βρουκέλλωση). Η συγκατηγορούμενή τους, ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

Οι δύο κτηνίατροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για πλεκτάνη που στήνει εναντίον τους ο κτηνοτρόφος. Πρόκειται για έναν 53χρονο προϊστάμενο του τμήματος Υγείας Ζώων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι έναν 42χρονο υπάλληλο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, οι
Οι δύο κτηνοτρόφοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσει αύριο η τρίτη κατηγορούμενη, μία 53χρονη, προϊσταμένη του Κτηνιατρικού Κέντρου Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου εδρεύει η μονάδα του κτηνοτρόφου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία που έκανε ο 40χρονος αγελαδοτρόφος στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης