Καψής: Αν οι εργαζόμενοι μείνουν στην Αγία Παρασκευή κάνουν κακό στον εαυτό τους

Καψής: Αν οι εργαζόμενοι μείνουν στην Αγία Παρασκευή κάνουν κακό στον εαυτό τους

Λιγότεροι από 2.000 οι εργαζόμενοι στο νέο σχήμα – Θα πριμοδοτηθούν όσοι έχουν προϋπηρεσία στην ΕΡΤ και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς

Καψής: Αν οι εργαζόμενοι μείνουν στην Αγία Παρασκευή κάνουν κακό στον εαυτό τους
Νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μπουν τα ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, παρείχε απόψε ο Παντελής Καψής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alhpa, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αν οι εργαζόμενοι μείνουν στην Αγ. Παρασκευή κάνουν κακό στον εαυτό τους και στην προοπτική ανασυγκρότησης της ΕΡΤ».

Συνάρτησε μάλιστα το πόσο γρήγορα θα εκπέμψει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση από το χρόνο που θα υπάρξει συνεννόηση με τους εργαζόμενους που παραμένουν στο κτίριο της Μεσογείων.

«Σε όλα τα ζητήματα υπάρχει είτε αποδοχή είτε ουσιαστική επαφή και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», είπε ο κ. Καψής και πρόσθεσε ότι «εκείνο το οποίο αρνούνται είναι να υπογράψουν τις συμβάσεις με τον λεγόμενο ενδιάμεσο φορέα».

Ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο νέο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα είναι μικρότερος από τους 2000 που θα εργαστούν στο μεταβατικό σχήμα, σημειώνοντας ότι οι ανάγκες του νέου φορέα όπως αυτές θα προσδιοριστούν και από σχετικές μελέτες θα καθορίσουν και τον αριθμό των εργαζομένων σ αυτόν.

Δεσμεύθηκε εκ νέου ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αντικειμενικών κριτηρίων για το διοικητικό προσωπικό και τους τεχνικούς, ενώ για τους δημοσιογράφους υποσχέθηκε αξιοκρατικές διαδικασίες Στους σχεδιασμούς του είναι η «πριμοδότηση» όσων έχουν προϋπηρεσία στην ΕΡΤ και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τέλος, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να μη βρεθεί λύση και η απόφαση του ΣτΕ πρέπει να υλοποιηθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης