Δύο συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο στο υπ. Πολιτισμού

Δύο συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο στο υπ. Πολιτισμού

Ομάδα 15 ατόμων πίσω από την επίθεση - Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν από πλαστικά δοχεία με μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου και ενεργοποιήθηκαν από τρεις τουλάχιστον βόμβες μολότοφ

Δύο συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο στο υπ. Πολιτισμού
Δυο άτομα συνελήφθησαν μετά την εμπρηστική επίθεση αργά το βράδυ της Τρίτης σε αυτοκίνητο του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκονταν μέσα στο προαύλιο του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ  ομάδα 15 ατόμων συμμετείχε στην εμπρηστική επίθεση.

Όπως ανακοινώθηκε, οι 15, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν λίγο μετά τις 23:10 στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς - εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι μηχανισμοί, που αποτελούνταν από πλαστικά δοχεία με μεταλλικά φιαλίδια βουτανίου, ενεργοποιήθηκαν από τρεις τουλάχιστον βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το αυτοκίνητο και να προκληθούν ζημιές σε παρακείμενο Δ.Χ. φορτηγό και στο κτήριο του υπουργείου.

Κατά την αποχώρησή τους τα άτομα έγιναν αντιληπτά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι τους καταδίωξαν και ακινητοποίησαν τους δύο συλληφθέντες.

Στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα των βομβών μολότοφ και υπολείμματα των αυτοσχέδιων μηχανισμών.

Κλείσιμο
Οι δυο  συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης