ΕΡΤ: Συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ ζητά η ΠΟΣΠΕΡΤ

ΕΡΤ: Συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ ζητά η ΠΟΣΠΕΡΤ

Ζητά από Στουρνάρα και Κεδίκογλου να συμμορφωθούν με την απόφαση για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

ΕΡΤ: Συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ ζητά η ΠΟΣΠΕΡΤ
Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία ανεστάλη η απόφαση της κυβέρνησης για το «μαύρο» στην ΕΡΤ και διατάχθηκε η μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος το συντομότερα δυνατό, επανέρχεται και πάλι στο «προσκήνιο» με υπόμνημα που κατέθεσε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρος της κ. Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Με το υπόμνημα -που κατατέθηκε στον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Σ. Ρίζο - η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητά από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου να συμμορφωθούν προς την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ (επιτροπή αναστολών) η οποία και διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ αργά το βράδυ της 20ης Ιουνίου, αφού είχε προηγηθεί η προσωρινή διαταγή με ανάλογο περιεχόμενο του πρώην, πλέον, πρόεδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Κ. Μενουδάκου.

Τώρα, στο υπόμνημα που κατάθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ στον κ. Ρίζο αφού επισημαίνει ότι η δημόσια τηλεόραση παρά την απόφαση του ΣτΕ εξακολουθεί να μη λειτουργεί, υπογραμμίζει ότι οφείλει «το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς άμεση και πλήρη συμμόρφωση του στις ως άνω αποφάσεις» δηλαδή στην προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο κ. Μενουδάκος και στην απόφαση που εξέδωσε η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ.

«Η αντιφατική επίκληση από το Ελληνικό Δημόσιο αφενός της δήθεν απόλυσης του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου της υποχρέωσης αυτού να συνεχίσει να εκτελεί την ακύρως καταγγελθείσα σύμβαση εργασίας του, ασφαλώς δεν συνιστά ικανοποιητική λύση ούτε για τους εργαζομένους ούτε για το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως απέχει πολύ από το να συνιστά συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου σας», αναφέρει ακόμη η ΠΟΣΠΕΡΤ στο υπόμνημά της.

Στο υπόμνημά της η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα των ανυπόγραφων επιστολών που απέστειλε ο ειδικός διαχειριστής στην ΕΡΤ στους «ακύρως απολυθέντες» εργαζόμενους της. Όπως επισημαίνει, ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Α.Ε. «για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε ταχυδρομικώς ανυπόγραφες επιστολές στους ακύρως απολυθέντες εργαζομένους με τις οποίες, μεταξύ των άλλων, τους καλεί να συνεχίσουν να φυλάσσουν τον χρεωμένο σε αυτούς εξοπλισμό της ΕΡΤ Α.Ε. και παντός είδους περιουσιακά στοιχεία αυτής, στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσης σύμβασης (τους), τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης