Πρόταση για μεταγραφή 5.000 καθηγητών στα δημοτικά σχολεία

Πρόταση για μεταγραφή  5.000 καθηγητών στα δημοτικά σχολεία

«Σκληρή» στάση στο θέμα της παράτασης για την κινητικότητα από την τρόικα

Στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τη
μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το «Εθνος», αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ειδικότητες εκμάθησης ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, ακόμη και γυμναστές και θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.ά.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Υστερα από συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμήθηκε ότι ο αρχικός προγραμματισμός για την εφαρμογή του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού που αφορούσε την μετακίνηση 900 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας με στόχο να θεσμοθετηθούν ώρες συμπληρωματικής εκπαίδευσης των παιδιών και παράλληλα να επιμηκυνθεί ο χρόνος διδασκαλίας με ώρες θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης που δεν θα επιβαρύνουν τους μαθητές με επιπλέον μαθήματα και διάβασμα.

Όσο και για τις απολύσεις και ανανέωσαν το ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύριο Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ (70)

eldour

Αυτό το μίσος για τους εκπαιδευτικούς είναι φαινόμενο καθαρά ελληνικό, και θα μας οδηγήσει ακόμα χαμηλότερα. Είναι κατάντια για ένα λαό αυτή η συμπεριφορά. Μέχρι τώρα κάναμε εξαγωγή "άριστων" στο εξωτερικό, γιατί έχουμε ένα σύστημα, άδικο βέβαια, αλλά κατάλληλο για την παραγωγή αυτών των ''άριστων''. Και βέβαια τους κάνουμε εξαγωγή, αφού δεν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Σκεφτείται το επίπεδο των εκπαιδευτικών σε 10-15 χρόνια με τους σημερινούς μισθούς. Όσο πέφτουν οι βάσεις στις εκπαιδευτικές σχολές όλο και λιγότερο "προικισμένοι" θα εισάγονται. Αυτοί θα στελεχώσουν την εκπαίδευση, δημόσια, ιδιωτική, φροντιστήρια. Το επίπεδο της εκπαιδευσης θα μειωθεί και από χώρα επιστημόνων θα γίνουμε χώρα ανειδίκευτων εργατών. Η εργασία δεν πληρώνεται με τον ιδρώτα που χύνεις, αλλά με την αξία της. Αν ο ιδρώτας ήταν το κριτήριο, τότε ο εργάτης στην οικοδομή θα έπρεπε να έχει 100 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον "τεμπέλη" γιατρό. Όσοι χύνουν τόσο μίσος για τους εκπαιδευτικούς, πριν μιλήσουν να αναλογιστούν. Μπορεί ένας εκπαιδευτικός να μάθει και να κάνει τη δουλειά που κάνω εγώ; Μπορώ εγώ να μάθω και να κάνω τη δουλειά του εκπαιδευτικού; Οι απαντήσεις είναι ολοφάνερες όσο μίσος και να υπάρχει. Είναι μικρό το ποσοστό αυτών που θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε μια μαθηματική. φιλολογική, παιδαγωγική σχολή και να μπουν μέσα σε μια τάξη. Θέλετε να σταματήσουν τα φροντιστήρια; Απαιτήστε να μειωθεί το πλήθος των μαθημάτων στο επίπεδο των ξένων χωρών (π.χ. Φινλανδία. Αλήθεια με ποια κριτήρια θεωρείται καλύτερη;) Μειώστε την ύλη σε έπίπεδο που να μπορεί να αφομειωθεί από ΟΛΑ τα παιδιά στις διδακτικές ώρες που διατίθενται. Να καταλάβουμε, ότι για κάθε διδακτική ώρα προσφοράς νέου, απαιτούνται τρεις τουλάχιστον ώρες αμπέδωσης. (π.χ. Σκεφτείτε, πόσες ώρες χρειάζεται ένας δάσκαλος για να διδάξει τις εξισώσεις στα 11χρονα παιδιά της Στ' Δημοτικού. Πρέπει να σηκώσει κάθε μαθητή στον πίνακα; Πόσες φορές; Επί τόσους μαθητές. Πόσος χρόνος είναι αυτό; Αν το κάνει, θα καλύψει την ΎΛΗ" που επιβάλλει το Υπουργείο;) ΕΜΠΕΔΩΣΗ, είναι αυτό που δεν μπορεί να γίνει στην τάξη και πολλές φορές ούτε και στο φροντιστήριο. Η ακπαίδευση στη Ελλάδα πρέπει να ξανακτιστεί από το μηδέν, πάνω σε νέες βάσεις και να την αφήσουν οι πολιτικοί ήσυχη να λειτουργήσει.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Πραγματικά θλίβομαι βαθύτατα για το μίσος που επικρατεί για τους δασκάλους μας.Πάντα πίστευα στην γλυκύτητα αυτών των ανθρώπων που με περίσσια όρεξη μας δίδαξαν και μας βοήθησαν να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της εφηβείας μας ή μας έμαθαν το πρώτο μας τραγούδι στο νηπιαγωγείο καμαρώνοντας για κάθε μας ενέργεια. Έμπρος λοιπόν να τους κατασπαράξουμε για να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες,αφού έτσι θα νιώσουμε καλύτερα και θα ξελαφρώσουμε από την οργή και αναμφίβολα το φόβο που με επιτυχία διαπιστώνω μας καλλιέργησαν... Τέλος για όλους αφιερώνω με συμπόνοια το ακόλουθο: Αν νομίζεις ότι η μόρφωση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια. Καληνύχτα.

Τεμπελιά

Έρευνα Ο.Ο.Σ.Α. "OECD education at a glance 2013" Σελίδα 394 και 395. Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα διδάσκουν λιγότερες ώρες απ' όλους τους άλλους!! Public primary school teachers teach an average of 790 hours per year, but teaching time ranges from less than 600 hours in Greece and the Russian Federation to over 1 000 hours in Chile and the United States. • The number of teaching hours in public lower secondary schools averages 709 hours per year, but ranges from 415 hours in Greece to over 1 000 hours in Argentina, Chile, Mexico and the United States. Αυτόματη μετάφραση : Οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκουν κατά μέσο όρο 790 ώρες ανά έτος, αλλά ο χρόνος διδασκαλίας κυμαίνεται από λιγότερο από 600 ώρες για την Ελλάδα και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε πάνω από 1 000 ώρες Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. • Ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας στη δημόσια κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι κατά μέσο όρο 709 ώρες ανά έτος, αλλά κυμαίνεται από 415 ώρες στην Ελλάδα σε πάνω από 1 000 ώρες στην Αργεντινή, τη Χιλή, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

s

Εισαι ενας κουτοπονηρος τεμπελχανας και παραθετεις ΨΕΥΔΗ στοιχεια. Ακομα και πολιτικοι τυπου Αδωνι παραδεχθηκαν πως οι ωρες διδασκαλιας των καθηγητων ηταν στο μεσο ορο της εε και τωρα αυξηθηκαν κατα 2. Επισης οι εβδομαδες διακοπων ειναι οσες και στο μεσο ορο της εε. Τα ψεματα σου απευθυνονται σε αφελεις. Υπαρχουν πολλοι που για να δικαιολογησουν την ανυπαρξια τους επιτιθενται με ΨΕΥΔΗ. Οποιος ενδιαφερεται για την εκθεση του οοσα βρισκεται ευκολα. Μονο που για οσους μισουν τους εκπαιδευτικους δε συμφερει... θα εκπλαγουν!

kostas

Το σαθρό επιχείρημα πως οι καθηγητές στην Ελλάδα δουλεύουν λιγότερο έχει καταρριφθεί πολλάκις. Οι ώρες μετά την πρόσφατη αύξηση είναι πάνω από το μέσο όρο, ενώ όπου φαίνονται λιγότερες σε ετήσιο επίπεδο είναι διότι δεν μετρούν τις εξεταστικές περιόδους.

Μια αποψη

φροντιστηριο οι περισσοτεροι πηγαμε λογω του οτι εγινε θεσμος. Θεσμος εγινε το φροντιστηριο προκειμενου να γραψουμε καλυτερα στις Πανελληνιες. Αληθεια, αν μπαιναμε ελευθερα στα Πανεπιστημια, ποσοι θα πηγαιναν φροντιστηριο και σε ποιο βαθμο; Μηπως αν αφησουμε να ανοιξουν ιδιωτικα Πανεπιστημια, "κοπουν" τα φροντιστηρια, τα οποια στην τελικη μας κοστιζουν μια περιουσια; Γιατι να κριθω εγω σε μαθηματα ασχετα με την ειδικοτητα μου; Γιατι να φευγει τοσο συναλλαγμα εξω; Γιατι; Για να λεει ο ενας στον αλλον τι Πανεπιστημιαρα τελειωσε αυτος, οταν και οι δυο παιρνουν 3 και 60; Το παιδι μου αν δεν αλλαξει το καθεστως θα το στειλω απ'ευθειας εξωτερικο. Οπως εκανα και εγω. Ουτε να πληρωνω φροντιστηρια σαν τους γονεις μου, ουτε τιποτα.. χαμενα λεφτα σε ασχετα πραγματα. Το προβλημα κυριοι και κυριες δεν ειναι οι εκπαιδευτικοι, και στο κατω-κατω ποιοι ειστε εσεις που θα τους κρινετε. Οι μαθητες μπορουν να τους κρινουν μονο. Απ'εξω να σας κρινω και εγω στη δουλεια σας και εσεις στη δικη μου. Με αλλα λογια να αγαπιομαστε. Μηπως ο εκπαιδευτικος επωμιζεται και το ρολο του ανυπαρκτου γονεα; Αυτο ποσο το κοστολογειτε; Γιατι εγω ταριφα στις υπηρεσιες μου εχω βαλει ηδη. Ελευθερος Επαγγελματιας ειμαι, για να μην παρεξηγηθω.

να απαντησει η ΟΛΜΕ

Ερωτημα προς την ΟΛΜΕ: πόσες χιλιαδες εκπαιδευτικοι ειδικοτητων όπως κομμωτριες, ξενων γλωσσων, νομικοι, νοσηλευτριες , θεολογοι κτλ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ μεχρι σημερα να λαμαβνουν ΠΛΗΡΗ μισθο συμπληρωνοντας ωραριο 2-8 ωρων εβδομαδιαιως και περνωντας τον υπλοιπο εργασιμο χρονο στα γραφεια ή στο σπιτι???

s

Μπορει καμια δεκαρια. Αλλωστε οι κομμωτριες οι νοσηλευτες κλπ ειναι δεν ειναι καμια 200αρια ολοι κι ολοι. Ψεματα και ανακριβειες.

Στάθης

Με το μισθό και τις ταλαιπωρίες που υφίστανται οι καθηγητές αυτά που προσφέρουν είναι πάρα πολύ περισσότερα. Άστε τί λένε διάφοροι κομπλεξικοί ή ανεπίδεκτοι μάθήσεως.

Αρνητικός

Αν πάρουμε σαν παράδειγμα την Φινλανδία που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο χρειαζόμαστε για τα παιδιά που έχουμε καμμιά 80αρια χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς. Τώρα γιατί αυτοί που έχουμε δεν φτάνουν; γνωστό. Κάπου 7.500 είναι σε συνεχή αναρρωτική για ψυχολογικούς ...λόγους. Κάπου 12.500 είναι αποσπασμένοι από εδώ και από εκεί. Καμμιά 5 με 6 χιλιάδες δεν έχουν διδακτικό αντικείμενο και ως εκ τούτου κάθονται σπίτι τους. Αλλοι 20 με 30 χιλιάδες εχουν διορισθεί στην επαρχία αλλά κατέβηκαν με απόσπαση στην ΑθηνοΘεσνίκη και δεν έχουν ούτε καρέκλα να κάτσουν στα σχολεία άρα κάθονται σπίτι τους. Βάλε οτι κάθε χρόνο γκαστρώνονται καμμιά 10αριά χιλιάδες, βάλε οτι σύμφωνα με τους κανονισμούς όσοι έμειναν δεν κάνουν πανω από 6 με 7 ώρες την εβδομάδα μάθημα γιατί τα παιδιά είναι δύσκολα, άρα για να επιβιώσει το σύστημα χρειάζεται συνεχώς νέες προσλήψεις.

s

Πρωτη φορα διαβαζω τοσα ψεματα σε 10 γραμμες. Απιστευτο μισος!!! Ο πληθυσμός στη φινλανδια ειναι 5 εκατομμυρια, οι περισσοτεροι ζουν σε πολεις και εχει πανω απο 100000 εκπαιδευτικους. Στην ελλαδα ο αριθμος ειναι 170000 για πανω απο διπλασιο πληθυσμο!!!! Επιπλεον η ελλαδα ειναι χωρα γεματη νησια βουνα και γενικα δυσπροσιτα κατι που δικαιολογει μικρα σχολεια. Ο φινλανδος καθηγητης διδασκει 5-6 ωρες τη βδομαδα λιγοτερο απ τον ελληνα αμοιβεται πολυ καλυτερα (οχι σε σχεση με τον ελληνα αλλα σε σχεση με το φινλανδο εργαζομενο) και χωρις τα χιλια δυο χαμαλικια του ελληνικου σχολειου λογω ελλειψης διοικητικου προσωπικου. Οι περισσοτεροι αποσπασμενοι εργαζονται σε γραφεια εκπαιδευσης οπου υπαρχουν ελαχιστοι διοικητικοι υπαλληλοι και στην ουσια χωρις αποσπασεις δεν θα λειτουργουσαν καν. Ας καταδικαστουμε ολοι λοιπον για το πολυ μικρο αριθμο βυσματων που αποσπαται σε βουλευτες.... ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.... ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Αρνητικός

Φιλαράκο την πάτησες! 57.000 καθηγητές δασκαλους έχει η Φινλανδία για πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια. Η Ελλάδα έπρεπε να έχει 114.000 και έχει 185.000. Το μίσος που το βλέπεις; Μήπως από την πολύ ξάπλα είσαι ζαλισμένος;

s

Και παλι ψευδεσαι. Οποιος θελει μπορει να βρει στοιχεια πανευκολα. Επισης οι 170000 που ανεφερα πριν ειναι μαζι με αναπληρωτες - ωρομισθιους απ τους οποιους οι περισσοτεροι του χρονου δε θα δουλευουν. Εισαι πραγματικα απιστευτα ΘΡΑΣΥΣ. Δεν μας λες και τι επαγγέλλεσαι;

Ξαπλώστρες

Πώς την βγάζεις τόσο καιρό ξαπλα στις παραλίες μέχρι τον Σεπτέβρη, δεν βαριέσαι; Ευτυχώς που τον Σεπτέβρη θα αρχίσετε τις απεργίες για την στανιάρετε λιγάκι. Μετά από 3 μήνες στην παραλία είναι ταλαιπωρία να ξαναρχίζεις απότομα 8 ώρες την εβδομάδα μάθημα.

ΔΥΟ μηνακια φιλε...

Ιουλιος και Αυγουστος ΜΟΝΟ...Οι υπολοιποι εργαζομενοι εχουν ενα μηνα αδεια,αλλα ευχαριστως να ανοιγουν τα σχολεια και ολοκληρο τον Ιουλιο αν θες...(Μια μερα την εβδομαδα παντως ειναι ανοιχτα και το καλοκαιρι για πτυχια κτλ.)

s

Μαλλον πρεπει να ξαναπας σχολειο. Μεχρι το Σεπτέμβρη ειναι 2 μηνες. Επισης με τα πολλα που παιρνω δε θα παω ουτε μια μερα στην παραλια.

ΤΕΜΠ-ΤΕΜΠ

Μια η λύση: Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε αστικά κέντρα να προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι με μπλοκάκι και ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ. Όσοι θέλουν μονιμότητα να διορίζονται αποκλειστικά σε νησιά και απομακρυσμένα χωριά.

Γιαννης

Οτι να ναι........

chris

ρωτατε ποιοι στελνουν τα παιδια στα φροντιστηρια.Τα θέματα των φετινών πανελληνίων τα είδατε?θα μπορούσε ενα παιδί που θα παρακολουθούσε μόνο το μάθημα του σχολείου με το εγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα ,δηλαδή συγκεκριμένη ύλη και συγκεκριμένες ώρες μαθήματος όσο καλό και να ήταν αυτό ,να γράψει πάνω από την βάση?

@@

Άν το παιδί διαβάζει τακτικά τα μαθήματά του και δεν έχει κενά , μπορεί να γράψει άριστα στις πανελλήνιες και να περάσει σε οποιαδήποτε τμήμα . Όρεξη και μεράκι χρειάζεται να έχουν τα παιδιά . Η ύλη σήμερα είναι συγκεκριμένη από τα σχολικά βιβλία και υπάρχει πληθώρα άλλων βοηθημάτων και απλά χρειάζεται κάποια πείρα την οποία μπορούν οι μαθητές να αποκτήσουν διαβάζοντας εκτός από τα σχολικά βιβλία και σχετικά με αυτά βιβλία και βοηθήματα άλλων συγγραφέων . Όμως τα παιδιά τα θέλουν και αυτά , όπως και οι περισσότεροι γονείς τους , όλα έτοιμα` . Αποφεύγουν να πολυσκοτίζονται και με την παραμικρή δυσκολία τρέχουν για να τα βοηθήσουν οι καθηγητές των φροντιστηρίων και σε αυτό βοηθάνε και οι γονείς τους με την νοοτροπία που έχουν . .

ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Τα τμήματα στα Σχολεία πρέπει να έχουν μέχρι 15 παιδιά το πολύ. Τα καλομαθημένα απροσάρμοστα ελληνικά παιδάκια δεν είναι δυνατό να μπούν σε τάξη αν είναι παραπάνω, γιατί το ξύλο έχει απαγορευτεί και οι μανάδες τους τα έχουν κακομάθει. Πρέπει να προσληφθούν λοιπόν και άλλοι καθηγητές και δάσκαλοι γιατί αυτοί που έχουμε δεν φτάνουν. Η θέρμανση που δεν υπάρχει στα σχολεία δεν μας πείραξε, το παραπάνω μάθημα μας πείραξε. Το να είναι σαρδελοποιημένα 27 παιδιά σε μια τάξη για 20, ούτε αυτό μας πείραξε. Οι άθλιες υποδομές, τα κακογραμμένα βιβλία του υπουργείου, τα προγράμματα σπουδών που αλλάζουν κάθε τόσο είναι δευτερεύοντα προβλήματα.

pateras

Όχι ρε γμτ απαγόρεψαν το ξύλο? Και τώρα πώς θα κάνεις τη δουλειά σου?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»

kor112

Ο Αριστείδης Φλώρος είναι  καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas  και ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της εμπορίας ναρκωτικών του πλοίου Noor-One 

3