«Royal Princess»: Ενα μεγαθήριο με 18 καταστρώματα στο λιμάνι του Πειραιά

«Royal Princess»: Ενα μεγαθήριο με 18 καταστρώματα στο λιμάνι του Πειραιά

Το παρθενικό του ταξίδι ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου από την Βαρκελώνη

«Royal Princess»: Ενα μεγαθήριο με 18 καταστρώματα στο λιμάνι του Πειραιά
Την πρώτη επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιεί  το «Royal Princess», το νεότερο αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου.

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο (Ιούνιος 2013) ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μ., 1.346 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 141.000 τόνους και στα 18 καταστρώματα του μπορεί να φιλοξενήσει 3.600 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

Τον πλοίαρχο capt. Tony Draper υποδέχτηκαν στελέχη του ΟΛΠ, ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης του παρέδωσε ειδική αναμνηστική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι το τελευταίο πεντάμηνο οι αφίξεις transit επιβατών «τρέχουν» με 17,23% , ενώ σημείωσε ότι μετά τα εμπορευματοκιβώτια, ο τομέας της κρουαζιέρας είναι εκείνος που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον ΟΛΠ.

Το κρουαζιερόπλοιο το οποίο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 23 Ιουνίου από την Βαρκελώνη μετά την ονοματοδοσία του από την πριγκίπισσα Kate Middleton, θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Βενετία. Ανάμεσα στους σταθμούς της μεγάλης κρουαζιέρας ήταν μεταξύ άλλων και η Μύκονος και  η Κωνσταντινούπολη.

Η δεύτερη κρουαζιέρα ξεκινά στις 5 Ιουλίου από την Βενετία, ενώ θα βρεθεί ξανά στο λιμάνι του Πειραιά στις 8 Ιουλίου.

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης