Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: «Κίνδυνος εξεγέρσεων στις φυλακές»

Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: «Κίνδυνος εξεγέρσεων στις φυλακές»

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της βόρειας Ελλάδας περιγράφει με έγγραφό του προς τον υπ. Δικαιοσύνης ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Παναγής Γιαννάκης

Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: «Κίνδυνος εξεγέρσεων στις φυλακές»
«Σήμα κινδύνου» για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της βορείου Ελλάδος, λόγω του υπερπληθυσμού των εγκλείστων εκπέμπει -με έγγραφο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης- ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης.

Απευθύνει δε δραματική έκκληση προς τον υπουργό να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση στο «οξύτατο πρόβλημα» που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις σε χώρους κράτησης.

Ο εισαγγελέας προειδοποιεί για «κίνδυνο μη εκτέλεσης εισαγγελικών παραγγελιών κράτησης», λόγω πραγματικής αδυναμίας των φυλακών να υποδεχτούν άλλους κρατούμενους, αλλά και για κίνδυνο εκδήλωσης «ταραχών και εξεγέρσεων στους χώρους κράτησης».

Κλείσιμο
Αφορμή για την επιστολή του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού αποτέλεσαν αναφορές τόσο του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης όσο και κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών.

Στις τελευταίες, ο αριθμός των κρατουμένων προσεγγίζει τους 600, ενώ ο προβλεπόμενος αριθμός κράτησης περιορίζεται στους 350.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Μεταγωγών και τα αστυνομικά τμήματα γενικότερα, όπου κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι, ο Π. Γιαννάκης κάνει λόγο για «απαράδεκτες» συνθήκες κράτησης, που δεν συνάδουν προς τις πολιτισμικές αρχές της χώρας μας και στα ελάχιστα ανεκτά όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης κρατούνται πάνω από 400 υπόδικοι και κατάδικοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης