Μπαράζ προσαγωγών ενόψει του Thessaloniki Pride καταγγέλουν οι τράνς

Μπαράζ προσαγωγών ενόψει του Thessaloniki Pride καταγγέλουν οι τράνς

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών διαμηνύει ότι θα ενημερώσει γι' αυτά τα θλιβερά συμβάντα τη διεθνή κοινότητα

Μπαράζ προσαγωγών ενόψει του Thessaloniki Pride καταγγέλουν οι τράνς
Για μπαράζ προσαγωγών ενόψει της εκδήλωσης Thessaloniki Pride καταγγέλει την ΕΛ.ΑΣ. το σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών ατόμων. Το σωματείο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ συνδέει το μπαράζ των προσαγωγών με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων ενόψει του Thessaloniki Pride.

Το Σωματείο διαμηνύει ότι «θα ενημερώσει γι' αυτά τα θλιβερά συμβάντα τη διεθνή κοινότητα και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των διεμφυλικών με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο».

«Σε τουλάχιστον τρεις από τις καταγγελίες, αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν εν κινήσει τρεις διεμφυλικές γυναίκες ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, το ακινητοποίησαν και τις προσήγαγαν δίχως καμία απολύτως δικαιολογία», τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Κλείσιμο
Αναφέρεται επίσης, ότι «τα διεμφυλικά πρόσωπα κρατούνται τουλάχιστον για 3-4 ώρες με το πρόσχημα της εξακρίβωσης και της σεξουαλικής εργασίας, ενώ η συμπεριφορά των αστυνομικών είναι εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια και την τιμή τους».

«Το γεγονός μάλιστα ότι οι προσαγωγές αυτές γίνονται σε καθημερινή βάση από τις 30.5.2013, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων (δημοσίων και εκκλησιαστικών) κατά του Thessaloniki Pride, στις 14 και 15 Ιουνίου, δημιουργεί εύλογες απορίες και σκέψεις ότι πρόκειται για στοχοποίηση εν όψει του Pride της συμπρωτεύουσας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης