Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών για τυφλούς

Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών για τυφλούς

Ποια είναι η Σχολή Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του πρώτου Εκπαιδευτή Σκύλων Οδηγών Τυφλών για την Ελλάδα, καθώς και ενός Σκύλου-Οδηγού - Όταν ένας σκύλος γίνεται τα "μάτια" του αφεντικού του

Ο πρώτος Έλληνας εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών για τυφλούς
Ένα σπουδαίο ταξίδι ζωής, με σκοπό την ενίσχυση της μέριμνας για περισσότερους από 50.000 συνανθρώπους μας με ολική ή μερική απώλεια όρασης, ξεκινά σε λίγες εβδομάδες ο κ. Πάρης Διαμαντίδης, μέλος της Σχολής Οδηγών Τυφλών «Λάρα».

Ο κ. Διαμαντίδης, θα μεταβεί στη Φλωρεντία μαζί με την Crystal, ένα θηλυκό Labrador Retriever ενός έτους, προκειμένου να εκπαιδευτούν από την Εθνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών της Ιταλίας, υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων-Οδηγών.

Στόχος της κατάρτισης του Έλληνα εκπαιδευτή, ο οποίος θα αποτελέσει και τον πρώτο στη χώρα μας, είναι η επιστροφή του στην Ελλάδα και η ενίσχυση του έργου της Σχολής «Λάρα».

Κλείσιμο
Παράλληλα, η Crystal αφού ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της θα δοθεί, το φθινόπωρο του 2014, ως δωρεά σε κάποιον συμπολίτη μας με προβλήματα όρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία, πραγματοποιείται χάρη στην πλήρη υλικοτεχνική και οικονομική  υποστήριξη της «Royal Canin Hellas».

Στο σημαντικό έργο της Σχολής «Λάρα», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η κα. Μαρία Ιωάννα Γκέρτσου, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Σχολής, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί «ένα μεγάλο βήμα προς την εγκαθίδρυση του θεσμού των σκύλων-οδηγών και στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο κ. Πάρης Διαμαντίδης, φανερά ενθουσιασμένος με την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, τόνισε ότι «το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλων-οδηγών, είναι ένα πολύ υπεύθυνο καθήκον που απαιτεί αλτρουισμό, προσήλωση, ευελιξία, διαθεσιμότητα και σεβασμό προς ανθρώπους και ζώα».

Τέλος, η Διευθύντρια του Επιστημονικού Τμήματος και Εταιρικής Επικοινωνίας της “Royal Canin Hellas” κα. Ειρήνη Τάτλα, εκθειάζοντας την πρωτοβουλία, υπογράμμισε ότι «ο σκύλος οδηγός αποτελεί ένα έμψυχο εργαλείο που προάγει την ισότιμη μεταχείριση και την αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων αυτών, αλλά και τη συμμετοχή τους στα κοινά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης