Σκορπούσαν χρήμα σε σουίτες και call girls οι κακοποιοί

Σκορπούσαν χρήμα σε σουίτες και call girls οι κακοποιοί

Αναζητούνται οι δεσμοί του Βλαστού με τον αντιεξουσιαστικό χώρο - Τι είπε ο Ρουπακιώτης στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Στον εισαγγελέα σήμερα ο πιλότος του ελικοπτέρου

Σκορπούσαν χρήμα σε σουίτες και call girls οι κακοποιοί
Μπορεί η κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού να απετράπη, όμως στους αξιωματικούς της Ασφάλειας δημιουργήθηκαν πολλές απορίες για τους σχεδιαστές της, την προέλευση των πολλών χρημάτων που σπαταλήθηκαν, τον ρόλο των δυο πανέμορφων γυναικών και φυσικά τα ασύλληπτα μέλη της ομάδας υποστήριξης…

Εκεί που στέκονται οι αστυνομικοί είναι στις πιθανές σχέσεις τους των δυο ποινικών μου μετείχαν στην απόπειρα με αντιεξουσιαστικού χώρο.

«Στεκόμαστε κυρίως σε δυο σημεία… Αν ο Βλαστός κατάφερνε να αποδράσει, που θα τον μετέφεραν; Σε ποια περιοχή σχεδίασαν να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο και ποιό θα ήταν το κρησφύγετό τους;» λέει με νόημα πηγή της Κατεχάκη και προσθέτει: «Μόνο για την ενοικίαση του ελικοπτέρου, τις σουίτες στη Ζαγορά Πηλίου, τις Ρωσίδες και τα ποτά τους σπατάλησαν χιλιάδες ευρώ…».


Κλείσιμο

Αξίζει να τονισθεί πως σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες ο Βλαστός σχεδίαζε απο τα Χριστούγεννα να αποδράσει. Όταν οι αρχές πληροφορήθηκαν τα σχέδια του και έβαλαν πλέγμα πάνω από το προαύλιο των φυλακών Τρικάλων ο βαρυποινίτης ανέβαλε την επιχείρηση και παράλληλα έψαχνε τρόπο να ξεπεράσει τα συρματόσχοινα που τοποθετήθηκαν. Όμως ήταν τέτοια η βιασύνη του να φύγει που αποφάσισε να το ρισκάρει… Και έχασε…

Το δρομολόγιο, οι σουίτες και τα call girls

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι στο ελικόπτερο που νοικιάστηκε τηλεφωνικά από εταιρεία του Ασπροπύργου αρχικά επέβαιναν δύο Ρωσίδες (συνοδοί πολυτελείας), ενώ ο 31χρονος Αλβανός και ο 29χρονος Έλληνας ανέβηκαν από τη Ζαγορά του Πηλίου το μεσημέρι της Κυριακής. Εκεί οι οργανωτές της κινηματογραφικής απόδρασης πέρασαν ένα χλιδάτο διήμερο με σκι στα Χάνια, τζακούζι και μασάζ. Μάλιστα, διέμεναν σε σουίτες γνωστού ξενοδοχείου της περιοχής και σκορπούσαν αφειδώς χρήμα.

«Προσπαθούμε να δούμε από πού προέρχονται τα κολλαριστά χαρτονομίσματα με τα οποία ήταν φορτωμένοι οι δράστες. Το πιθανότερο είναι να προέρχονται από ληστείες» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν κλεμμένη ταυτότητα αστυνομικού που υπηρετεί στην Αθήνα για να κάνουν τις κρατήσεις, μας κάνει να ερευνάμε όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και αυτό των υπογείων δεσμών με άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου».



Το πρωί της Κυριακής ο Έλληνας και ο Αλβανός, αφού έκαναν για αρκετή ώρα spa, έφυγαν για σκι στα Χάνια του Πηλίου. Επιστρέφοντας, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι, τους περίμενε, το ελικόπτερο, για να πετάξουν -σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης- για Θεσσαλονίκη. Στις 15:48, το ελικόπτερο απογειώθηκε και πάνω από τον Πλαταμώνα προσγειώθηκε, καθώς ο πιλότος δήλωσε μηχανική βλάβη. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, για να εντοπιστούν λίγο αργότερα πάνω από τη θεσσαλική πόλη.

Η Αστυνομία αναζητά τις δύο Ρωσίδες και δύο ακόμη άτομα, που φέρονται να αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης στο επίπεδο διαφυγής. Αυτοί δηλαδή που θα έπαιρναν τον Παναγιώτη Βλαστό και τους δύο συνεργούς του μετά την επιχείρηση στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Στον εισαγγελέα σήμερα ο πιλότος του ελικοπτέρου
Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων ο πιλότος του ελικοπτέρου, με το οποίο επιχειρήθηκε η απόδραση του βαρυποινίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χθες πως δεν προέκυψε συμμετοχή του πιλότου και του μηχανικού του ελικοπτέρου στην επιχείρηση απόδρασης, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο άνδρες με την απειλή των όπλων τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας και εξαναγκασμού.

Εν τω μεταξύ, 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν αύριο έλαβαν οι δύο συλληφθέντες φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες το βράδυ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα.

Κατάθεση σε εισαγγελέα και ανακριτή καλείται να δώσει και ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και νοσηλεύεται, μετά από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που δεν λάβει εξιτήριο άμεσα, εισαγγελέας και ανακριτής να μεταβούν στο νοσοκομείο.



Τι είπε ο Ρουπακιώτης στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Μια «πραγματική μάχη» 15 λεπτών δόθηκε το Σάββατο στις φυλακές Τρικάλων, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος επισκέφτηκε χθες το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των δύο εξωτερικών φρουρών των φυλακών, αλλά και στη γενικότερη συμβολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των αστυνομικών και του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, οι οποίοι απέτρεψαν την απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς.

«Αυτοί, με αυτοθυσία όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη -γιατί επρόκειτο για μάχη- κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο» είπε ο κ. Ρουπακιώτης.



Σε δεύτερη φάση, συνέχισε, έγινε απόπειρα να αποδράσει ο Βλαστός.

«Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε. Οι δύο φύλακες -με αυτοθυσία επαναλαμβάνω- υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρχαν πληροφορίες για το σχέδιο απόδρασης, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε ότι πάντα έρχονται πληροφορίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης και πάντα αξιολογούνται και αξιοποιούνται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης