Η «Αποστολή» στηρίζει απόρους σε Πάτμο, Αρκιούς, Κάλυμνο και Λέρο

Η «Αποστολή» στηρίζει απόρους σε Πάτμο, Αρκιούς, Κάλυμνο και Λέρο

Στο πλευρό άπορων οικογενειών στάθηκε για ακόμη μία φορά ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή»

Η «Αποστολή» στηρίζει απόρους σε Πάτμο, Αρκιούς, Κάλυμνο και Λέρο
Στο πλευρό άπορων οικογενειών στάθηκε για ακόμη μία φορά ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή». Με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, το κλιμάκιο της «Αποστολής» προσέφερε βοήθεια, με τρόφιμα και φάρμακα, σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη στην Πάτμο, την Κάλυμνο, τους Άρκιους και στη Λέρο.

Μετά από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του δημάρχου Πάτμου, Γρηγόρη Στόικου, να ενισχυθούν οι 160 καταγεγραμμένοι άποροι του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του νησιού Αρκιοί, στο οποίο ζουν λίγοι κάτοικοι που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στη σημερινή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Το κλιμάκιο παρέδωσε τρόφιμα στη Μητρόπολη Καλύμνου, ενώ  με τον πρόεδρο, Γ. Πατούλη και γιατρούς του ΙΣΑ, προσέφεραν φάρμακα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Λέρου και πραγματοποίησαν τριάντα εμβολιασμούς σε ανασφάλιστα παιδιά.
Κλείσιμο

“Η « Αποστολή» με τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τη στήριξη των γιατρών και κυρίως του κόσμου”, τόνισε ο κ. Δήμτσας, “στηρίζει και πάλι τους ακρίτες που νιώθουν αβοήθητοι ιδιαίτερα τον χειμώνα”.

Ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας, κ. Παϊσιος, ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών αλλά και τον ΙΣΑ για την βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα τονίζοντας ότι στην την κρίση οι ακρίτες έχουν πληγεί και η Μητρόπολη περιθάλπτει πάνω από 300 άπορους που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας. 
 
“Είναι απίστευτο. Δεν περιμέναμε να συναντήσουμε σε αυτά τα νησιά ανθρώπους να ζουν με δυσκολία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλευρό ανήμπορων συνανθρώπων μας”.

Μεγαλώνει η οικογένεια της Αποστολής, δημιουργούνται άρρηκτοι δεσμοί αλληλεγγύης φροντίδας και ανθρωπιάς. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, προσέθεσε ο κ.Δήμτσας.  

Ο δήμαρχος Πάτμου, Γρηγόρης Στόικος, τόνισε πως “είμαστε ευγνώμονες που κοντά μας  έχουμε την ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Δεν νιώθουμε μόνοι και αυτό το οφείλουμε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στον Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ, δίνετε ζωή στο νησί με αυτήν την υποστήριξη και οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες  μου εκ μέρους της τοπικής αρχής. Νιώθουμε μέλη της οικογένειας της Αποστολής”.

Ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που πλήττει τα νησιά και υποστήριξε ότι “η παρουσία της Αποστολής και του ΙΣΑ δίνει κουράγιο”.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ  κ. Γ Πατούλης υποσχέθηκε ότι οι γιατροί με την Αποστολή θα είναι  κοντά στην τοπική κοινωνία της Λέρου και όλων των νησιωτών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν υγειονομικά προβλήματα και θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στη διατήρηση όχι μόνο της Υγειάς, αλλά και στη διατήρηση της Φυσικής Παρουσίας των Κατοίκων του Αιγαίου στα μικρά και άγονα νησιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης