Άλλοι εννέα πήραν πίσω τα κοσμήματά τους

Άλλοι εννέα πήραν πίσω τα κοσμήματά τους

Ένας- ένας  αναγνωρίζουν τα κλεμμένα κοσμήματά  τους και τα παίρνουν πίσω, οι κάτοικοι της Καλύμνου και της Κω που είχαν πέσει θύματα διάρρηξης από την πενταμελή σπείρα

Άλλοι εννέα πήραν πίσω τα κοσμήματά τους
Ένας- ένας  αναγνωρίζουν τα κλεμμένα κοσμήματά  τους και τα παίρνουν πίσω, οι κάτοικοι της Καλύμνου και της Κω που είχαν πέσει θύματα διάρρηξης από την πενταμελή σπείρα η οποία διέθετε τα κλοπιμαία σε Τούρκους αγοραστές! Ήδη, μετά την κλοπή αφιερωμάτων από ένα μοναστήρι της Αστυπάλαιας, εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα κλοπές!

Πέντε  από τις κλοπές κοσμημάτων είχαν γίνει από σπίτια στην πόλη της Κω και την περιοχή Κέφαλος από τον Ιούνιο του 2011 και μετά, ενώ άλλες τέσσερις από σπίτια στην Κάλυμνο. Η πρώτη, μάλιστα, είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου 2009 κι αυτό κάνει τους αστυνομικού να εκτιμούν ότι οι δράστες πρέπει να είχαν διαρρήξει πολύ περισσότερα σπίτια από τότε! Εκδοχή που ενισχύεται από το γεγονός ότι τρεις από τις κλοπές που εξιχνιάστηκαν δεν είχαν καν καταγγελθεί!

Οι έρευνες  για την εξιχνίαση και άλλων  κλοπών συνεχίζονται σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έχει οριστεί δικάσιμος μετά την άσκηση δίωξης από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος. Οι δυο Τούρκοι αγοραστές των κλοπιμαίων ηλικίας 46 και 27 χρόνων κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Κλείσιμο
Τα μέλη  της σπείρας, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 44, 23, 22, 22 και 30 χρόνων, συνελήφθησαν στο διαμέρισμα ενός 49χρονου στο κέντρο της Κω ο οποίος μεσολαβούσε για την πώληση των κλοπιμαίων στους δύο Τούρκους που είχαν έρθει από την πατρίδα τους ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν οκτώ συσκευασίες με χρυσά κοσμήματα συνολικού βάρους 571 γραμμαρίων, μια ακόμη με ασημένια κοσμήματα βάρους 44 γραμμαρίων, ένα διαμάντι βάρους 1,7 γραμμαρίου, μια υφασμάτινη θήκη με 20 χρυσές αλυσίδες που έφεραν σταυρούς και φυλακτά, δυο χρυσά πεντόλιρα και άλλες δυο μονές χρυσές λίρες.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης