Εκατοντάδες παιδιά εξέτασε ο «Ιπποκράτης»

Εκατοντάδες παιδιά εξέτασε ο «Ιπποκράτης»

Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί των Χανιών και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ανταπόκριση που είχε η προσέλευση στη δωρεάν  εξέταση των παιδιών, από τον «Ιπποκράτη», το κινητό πολυϊατρείο του οργανισμού

Εκατοντάδες παιδιά εξέτασε ο «Ιπποκράτης»
 Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί των Χανιών και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ανταπόκριση που είχε η προσέλευση στη δωρεάν  εξέταση των παιδιών, από τον «Ιπποκράτη», το κινητό πολυϊατρείο του οργανισμού και το «μικρό Ιπποκράτη» που  επισκέφθηκε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές από το κέντρο των Χανιών, όπως τα Σφακιά, τις Βρύσσες, την Κίσσαμο και τον Πλατανιά.

Τα αιτήματα πριν ξεκινήσει αυτό το ταξίδι ήταν δεκάδες, δεν είναι τυχαία η απόφαση για παραμονή τόσων ημερών στο νησί, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 1300 παιδιά.

«Πραγματικά δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση» είπε μιλώντας στο MadeinCreta η κ. Τάνια Περιμένη από «Το Χαμογέλο του Παιδιού», η οποία περιέγραψε εικόνες που δείχνουν πόσο ανάγκη είχε ο πληθυσμός να νιώσει το «γιατρό  μέσα στο σπίτι του».

Μάλιστα οι γονείς από τα Σφακιά παρά το γεγονός η κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής ή αλλιώς ο «μικρός Ιπποκράτης» έμεινε δύο ημέρες στην περιοχή, πήγαν τα παιδιά τους και στα Χανιά για να  εξεταστούν στο κινητό πολυϊατρείο.

«Δεν ξέρουμε αν αυτή η μαζική  προσέλευση συνδυάζεται με την κρίση, ωστόσο φάνηκε ότι οι κάτοικοι των περιοχών που επισκεφθήκαμε είχαν την ανάγκη μας», συμπλήρωσε.Ιπποκράτης " Το Χαμόγελο του Παιδιού" Κρήτη
Κλείσιμο

Όσον αφορά τώρα στο καίριο ερώτημα για την κλινική εικόνα των παιδιών που εξετάστηκαν, για να μην υπάρξουν τυχόν παρερμηνείες  η ίδια δεν ήθελε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις καθώς αυτό θα γίνει επίσημα κατόπιν της αναλυτικής επεξεργασίας  των στοιχείων.

Ωστόσο το γενικό  συμπέρασμα είναι ότι η κλινική εικόνα των παιδιών είναι καλή. Σε άλλα έλειπαν εμβόλια κυρίως από την αμέλεια των γονέων, άλλα είχαν οφθαλμολογικά θέματα  που δεν είχαν γίνει αντιληπτά, όπως επίσης και οδοντιατρικά, ενώ εντοπίστηκαν και οικογένειες που χρήζουν κοινωνικής υποστήριξης.

Αυτές τις ημέρες ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου και επόμενος σταθμός θα είναι το Ηράκλειο.

Εκτός από τον «Ιπποκράτη» και την κινητή μονάδα Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής, υπάρχει μια επιπλέον κινητή μονάδα Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας.

Κινητήριος δύναμη της διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, που εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος για το 2013, θέτοντας ως στόχο έως τα τέλη του Δεκεμβρίου να εξετάσει περισσότερα από 18.000 παιδιά.

Στο Ρέθυμνο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα βρίσκεται ως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής ήδη έκανε στάση στο Πέραμα με επόμενους σταθμούς, τα Ανώγεια (23 & 24 Φεβρουαρίου), το Σπήλι (25 & 26 Φεβρουαρίου) και την Αγία Φωτεινή (27 & 28 Φεβρουαρίου).

Ιπποκράτης " Το Χαμόγελο του Παιδιού" ΚρήτηΣτη συνέχεια ο «Ιπποκράτης» θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, όπου και θα μείνει από την 1η ως και τις 12 Μαρτίου.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» διαθέτει τμήματα για παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο, στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς των τοπικών ιατρικών συλλόγων, κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα e-ppokrates και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Η μεταφορά του "Ιπποκράτη"  στο νησί γίνεται με προσφορά της ΑΝΕΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης