Ποια είναι η διοικήτρια που καθαιρέθηκε λόγω... Χρυσής Αυγής

Ποια είναι η διοικήτρια που καθαιρέθηκε λόγω... Χρυσής Αυγής

Η σχέση με το ΠΑΣΟΚ, οι αποκλειστικές από Βουλγαρία και Ρωσία και οι καταγγελίες για παράνομο διορισμό...

Ποια είναι η διοικήτρια που καθαιρέθηκε λόγω... Χρυσής Αυγής
Ως ένα τυπικό κομματικό  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980, χαρακτηρίζεται από ανθρώπους του χώρου της υγείας η κυρία Ελένη Σιουρούνη,  η πρώην διοικητής του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης η οποία αποπέμφθηκε από τον υπουργό Υγείας το περασμένο Σάββατο, μετά τις δηλώσεις της για συνεργασία και κοινούς στόχους με τη Χρυσή Αυγή σε ό,τι αφορά το θέμα των αλλοδαπών που εργάζονται παρανόμως ως αποκλειστικές νοσοκόμες στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Πριν από τη  θητεία της στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, η κυρία Σιουρούνη είχε διοικήσει το νοσοκομείο του Πύργου (από τον Απρίλιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011).

Μάλιστα, λόγω της μεγάλης  της αγάπης προς το νοσοκομείο της Ηλείας δεν δίστασε να στηλιτεύσει, μιλώντας στο περιοδικό Hot Doc, την πρακτική της διαδόχου της στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Πύργου, σε ό,τι αφορά την υπέρογκη δαπάνη φύλαξης που είχε υπογράψει και η οποία ανερχόταν σε 1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, επισήμαινε ότι η ίδια ως διοικήτρια του Παναρκαδικού αποφάσισε την κατάργηση της φύλαξης του ιδρύματος από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για το νοσοκομείο και το κράτος. Δυστυχώς για εκείνη οι εξελίξεις δεν την δικαίωσαν. Πιθανόν να εξοικονόμησε χρήματα, αλλά το νοσοκομείο έγινε ξέφραγο αμπέλι τόσο για αποκλειστικές εκ Βουλγαρίας και Ρωσίας όσο και για τα μέλη της Χρυσής Αυγής…

Από τη γραμματεία του Άργους στη  διοίκηση του ΕΣΥ και το ΤΕΙ  Καλαμάτας

Κλείσιμο
Η κυρία Σιουρούνη μετρά περισσότερες από δύο δεκαετίες στο ΕΣΥ. Αρχικά, το υπηρέτησε ως απλό διοικητικό στέλεχος καθώς το 1986 διορίστηκε στο νοσοκομείο της γενέτειράς της, στο Άργος, ως προϊσταμένη Γραμματείας. Το 1988 έγινε προϊσταμένη στο Οικονομικό τμήμα και το 1995 διοικητική διευθύντρια. Το 2002 «εγκατέλειψε» τη διεύθυνση του μικρού επαρχιακού νοσοκομείου μετά την τιμητική, όπως επισήμαινε τότε, πρόταση του υπουργού Υγείας, κ. Αλέκου Παπαδόπουλου να αναλάβει τη διοίκηση του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης. Στη θέση αυτή έμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2004, οπότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε τους «πράσινους» αξιωματούχους του ΕΣΥ με τους δικούς της «γαλάζιους».

Η κυρία Σιουρούνη δεν επέστρεψε στο νοσοκομείο του Άργους, αλλά μετοίκησε στην Καλαμάτα όπου  απέκτησε θέση εργαστηριακού συνεργάτη στο ΤΕΙ της πόλης, και στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Το 2007 έγινε, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της που είχε αναρτήσει στο Παναρκαδικό, μόνιμη καθηγήτρια με αντικείμενο της Διοικητική Πρακτική Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Συνάδελφοί της στο  ΤΕΙ ήταν και μερικοί από τους συνοδοιπόρους της κατά την επάνοδό  της στο ΕΣΥ, το 2010, μετά την ανάληψη  της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας από την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ανέλαβε ο καθηγητής στο ίδιο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας, κ. Νίκος Πολύζος ενώ στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) ήταν η καθηγήτρια κυρία Αικατερίνη Καστανιώτη.

Η μονιμότητα την οποία  η ίδια επικαλείτο έγινε όμως «αγκάθι» στη σταδιοδρομία της. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το arcadiaportal.gr, ο διορισμός της κυρίας Σιουρούνη ήταν παράνομος, διότι όταν ανέλαβε τον Απρίλιο του 2010 τη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου δεν είχε μονιμοποιηθεί στο ΤΕΙ αλλά ήταν εκπαιδευτικός επί θητεία. Το ίδιο ακριβώς «πρόβλημα» αντιμετώπιζε μάλιστα και η πρόεδρος της ΕΠΥ, επίσης διδάσκουσα στο ΤΕΙ. Η κυρία Σιουρούνη ισχυριζόταν ότι όταν έκανε αίτηση μέσω της διαδικασίας opengov για διοίκηση νοσοκομείου είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για μονιμότητα αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία.

Επιπλέον, φέρεται να κράτησε  παράνομα τη θέση της στο ΤΕΙ υπό  το καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενόσω  διοικούσε τα νοσοκομεία, γεγονός  που σύμφωνα με το αρκαδικό site δρομολόγησε διαδικασία από το υπουργείο Οικονομικών για την επιστροφή των χρημάτων που της καταβλήθηκαν από το ΤΕΙ, κι ενώ στο μεταξύ το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης,  στο οποίο είχε φτάσει η υπόθεση, είχε απορρίψει την αίτησή της να κατέχει δύο θέσεις στο Δημόσιο. Τελικά, η κυρία Σιουρούνη τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλε την παραίτησή της στο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας, αφήνοντας αιχμές για την κωλυσιεργία του Εκλεκτορικού σώματος ως προς τη διαδικασία  της μονιμοποίησής της, αποφασισμένη να αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο στη διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης