Φοιτητές κράτησαν «όμηρο» τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Φοιτητές κράτησαν «όμηρο» τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

«Όμηρο» μέσα στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κράτησε ομάδα φοιτητών τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων, Χρήστο Κωνσταντάτο

Φοιτητές κράτησαν «όμηρο» τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
«Όμηρο» μέσα στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επί τρεις ώρες κράτησε ομάδα φοιτητών τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων, Χρήστο Κωνσταντάτο.

Φοιτητές της Εστίας Καλαμαριάς συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από την πρυτανεία ζητώντας να αλλάξει ο κανονισμός για τις φοιτητικές εστίες, δηλαδή να μην πραγματοποιείται ετήσια διαγραφή των οικότροφων και να δίνεται η δυνατότητα παραμονής στην εστία για πέντε χρόνια.

Οι φοιτητές καταλογίζουν στον αντιπρύτανη αδιαφορία σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μαζί του για τα αιτήματά τους.
Κλείσιμο

Οι φοιτητές με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εστιών πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της διεύθυνσης της Εστίας, από τις 18 Οκτωβρίου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συγκέντρωσαν υπογραφές από την φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου Μακεδονίας για την απόσυρση του νέου εσωτερικού κανονισμού.

Υποστηρίζουν ότι ο νέος κανονισμός καταργεί τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της εστίας και ζητούν να μην πραγματοποιείται «ετήσια διαγραφή» των οικότροφων, «να υπάρχει δυνατότητα παραμονής στην εστία για 5 χρόνια, να καταργηθεί το ετήσιο ποσοστό αύξησης των εισοδημάτων των οικότροφων κατά 3%».
 
Ο νέος κανονισμός προβλέπει αξιολόγηση των αιτήσεων κάθε χρόνο, δικαίωμα στέγασης μόνο για τα χρόνια κανονικής φοίτησης, καθώς επίσης οι δικαιούχοι να έχουν περάσει κατά 50% τα προβλεπόμενα μαθήματα ανά εξάμηνο.
 
Σύμφωνα με τον πρύτανη, Γιάννη Χατζηδημητρίου, ο κανονισμός έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαιτίας της κατάληψης των φοιτητών στις εστίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι 40 νέοι φοιτητές των εστιών που έγιναν δεκτοί με βάση το νέο κανονισμό.
 
Υπουργική απόφαση (2011) προβλέπει την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων οργάνωσης και λειτουργίας της φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στο πανεπιστήμιο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης