Ιερώνυμος για Νικόλαο: «Αυτά είναι φανφάρες»

Ιερώνυμος για Νικόλαο: «Αυτά είναι φανφάρες»

Μια αποκλειστική δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων RNN στάθηκε ικανή για την έναρξη ενός πολέμου μεταξύ ιερών αμφίων...

Ιερώνυμος για Νικόλαο: «Αυτά είναι φανφάρες»
Μια αποκλειστική δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων RNN στάθηκε ικανή για την έναρξη ενός πολέμου μεταξύ ιερών αμφίων…Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε «φανφάρα» τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.Νικόλαο, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έστειλε μια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο ζητώντας απαντήσεις στο θέμα ελέγχων του ΣΔΟΕ στα οικονομικά των Ιεραρχών.

Ερωτηθείς από το www.religiousnews.gr σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει με την επιστολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας και αν θα τη θέσει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο κ.Ιερώνυμος είπε: «Έχω ήδη προηγηθεί της επιστολής. Έχω επικοινωνήσει με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ.Στασινόπουλο και έχω ενημερωθεί». Σχετικά με την επιστολή και την αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσογαίας, ο κ.Ιερώνυμος είπε: «Αυτά είναι φανφάρες. Εγώ δε λειτουργώ με φανφάρες».

Αυτό που κατά τον Μητροπολίτη πρέπει να γίνει και προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο είναι «να ζητήσετε άμεσα και επισήμως από το ΣΔΟΕ, ως ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, η υπεύθυνα να διαψεύσουν τα διαδιδόμενα η να επιβεβαιώσουν την όποια αλήθεια μας αφορά η ακόμη να προβούν τελικά σε έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων όλων μας».  

Να θυμίσουμε ότι εδώ και  λίγο καιρό δημοσιεύματα ανέφεραν τα ονόματα των των Μητροπολιτών Περιστερίου και Θεσσαλιώτιδος, ως ελεγχόμενους από το ΣΔΟΕ ενώ  υπάρχουν και δημοσιεύματα στα οποία δεν αναφέρονται ονόματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης