Σταματήστε τις καταλήψεις πριν να είναι αργά, λέει τώρα ο Μυλόπουλος

Σταματήστε τις καταλήψεις πριν να είναι αργά, λέει τώρα ο Μυλόπουλος

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε πως σκέφτεται να παραιτηθεί εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν θέλει να παρατήσει την προσπάθεια για το ΑΠΘ

Σταματήστε τις καταλήψεις πριν να είναι αργά, λέει τώρα ο Μυλόπουλος
Να σταματήσουν τώρα τις απεργίες και να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους παρακάλεσε τους εργολαβικούς εργαζομένους ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Γιάννης Μυλόπουλος. «Είναι καταστροφικό αυτό που κάνετε, οδηγείτε το πανεπιστήμιο στην καταστροφή» ανέφερε. «Δε τους καλώ, τους παρακαλώ να σταματήσουν πριν να είναι αργά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ομάδα ιδιωτών εξωπανεπιστημιακών κρατά όμηρο το Πανεπιστήμιο, χάνουμε κάθε ημέρα εκατομμύρια ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

Στον απόηχο της βαρύτατης καταγγελίας ότι ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(ΕΚΘ), να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων, ο κ. Μυλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως σκέφτεται να παραιτηθεί εξαιτίας της πρωτοφανόυς και χαοτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν θέλει να παρατήσει την προσπάθεια για το ΑΠΘ.

Κλείσιμο
Τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι το ΑΠΘ έχει υποβάλει στην εταιρεία και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα προτάσεις, αλλά οι εργαζόμενοι είναι αδιάλλακτοι.
«Η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για όσα συμβαίνουν. Ως πρύτανης εγώ δεν μπορώ ούτε να ψηφίσω, ούτε και να καταψηφίσω το Μνημόνιο. Πρέπει να υπάρξει μια καλή συνεργασία με την υπόλοιπη πολιτεία, κάτι που δε συμβαίνει».

«Όταν ξεκίνησε ζήτησα έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος», σημείωσε ο πρύτανης, τονίζοντας πως τα αιτήματα δεν πρέπει να στρέφονται κατά του πανεπιστημίου αλλά κατά της κυβέρνησης.

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας του πανεπιστημιακού ιδρύματος αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Τρίτη.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης