Ξεσηκωμός για την κάθοδο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Ξεσηκωμός για την κάθοδο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού δυο ατόμων από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ζαρό το συντονιστικό όργανο Αγώνα Πολιτών Ηρακλείου καλώντας πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο φασισμό διοργανώνοντας πορεία

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών
Ξεσηκωμός για την κάθοδο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη
Αναστάτωση σε πολλά επίπεδα έχει προκαλέσει η κάθοδος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη την ερχόμενη Κυριακή με μερίδα πολιτών να εκφράζει οργή και αγανάκτηση καλώντας σε μαζική κινητοποίηση την τοπική κοινωνία.

Μετά και το πρόσφατο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού δυο ατόμων από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Ζαρό το συντονιστικό όργανο Αγώνα Πολιτών Ηρακλείου καλώντας πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο φασισμό διοργανώνοντας πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκεύη. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα με αφετηρία τα Λιοντάρια.
 
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Κλείσιμο
Αρχικά το συντονιστικό αγώνα πολιτών Ηρακλείου καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αντιφασίστες και μέλη του συντονιστικού την Κυριακή στο Ζαρό στα πλαίσια αντιφασιστικής ενημέρωσης και αφισοκόλλησης. Η παρέμβαση ήταν δημόσια και χωρίς πρόθεση να προκαλέσει. Παρ' όλα αυτά, κατά την αποχώρηση τους απο καφενεία όπου συζητούσαν με κατοίκους δέχτηκαν ενέδρα από τους χρυσαυγίτες του χωριού με ξύλα και μαγγούρες. Οι γνωστοί αυτοί τραμπούκοι και μαφιόζοι της περιοχής δε δίστασαν να επιτεθούν και σε συγχωριανούς τους με βία και απειλές. Είναι οι ίδιοι ψευτονταήδες που πριν λίγο καιρό τραυμάτισαν μετανάστες εργάτες στο Ζαρό και έκαψαν το στάβλο του παπά που τους απασχολούσε.

Διαβάστε περισσότερα
εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης