Ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει γιόγκα οn camera

Ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει γιόγκα οn camera

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης ακολουθεί τον πολιτικό για 10 εβδομάδες και περιγράφει την ζωή του

Ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει γιόγκα οn camera
H ζωή του Γιάννη Μπουτάρη στη μεγάλη οθόνη. Ένας απεξαρτημένος αλκοολικός, οικολόγος και κορυφαίος οινοπαραγωγός θέτει υποψηφιότητα για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης το 2010, την χρονιά δηλαδή που η Ελλάδα αρχίζει και συνειδητοποιεί την κρίση και μπαίνει στο Μνημόνιο.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθυρίδης ακολουθεί τον δήμαρχο για 10 εβδομάδες και περιγράφει την ζωή του. Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το «Ένα βήμα μπροστά» παρουσιάζει την προσωπικότητα του «πρωταγωνιστή» της αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης.

Στο 2:32 λεπτών επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Ενα βήμα μπροστά ο Γιάννης Μπουτάρης με μία μίνι προσωπική αφήγηση βάζει τον θεατή στο πνεύμα:
«Μετά το θάνατο της γυναίκας μου, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να παραιτηθώ από κάτι ούτε είπα θα κλαίω τη μοίρα μου. Εν συνεχεία ειδικά τον τελευταίο καιρό μου παρουσιάτηκε μια ευκαιρία να είμαι υποψήφιος δήμαρχος το οποίο μου δίνει μια διάθεση να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Το βλέπω πια σαν μια υποχρέωση, από την ώρα που έμπλεξα πρέπει να βγάλω πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά αισθάνομαι πολλές φορέ αυτό το κενό, αισθάνομαι ότι κάτι από μέσα μου μου λείπει, το οποίο δεν ξέρω τι είναι...».
Κλείσιμο
Στο τρέιλερ ο κ. Μπουτάρης κάνει κάνει γιόγκα, χορεύει και εκκλησιάζεται μπροστά στην κάμερα.

Info
To «Ένα βήμα μπροστά» διαγωνίζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου. Λίγο αργότερα, τον χειμώνα του 2013, θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας «Μια ημέρα για την Ελλάδα - Une journée en Grèce».
 
Οι συντελεστές του «Ένα Βήμα μπροστά»: Η μουσική είναι των Τέρρυ Παπαντίνα, Σταύρου Γασπαράτου. Οι παραγωγοί Μαρία Δρανδάκη και Δημήτρης Αθυρίδης και ο Executive Producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης συνεργάστηκαν με την PAN ENTERTAINMENT AE, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ/YLE/ZDF σε συνεργασία με την ARTE και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης