352 κεράκια για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη

352 κεράκια για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη

«Ο κλήρος, η κοινωνία, όλοι οι φορείς ενώνουμε τη φωνή μας και συμμετέχουμε στη σταυροφορία, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια κατά της μάστιγα των τροχαίων»

352 κεράκια για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη
H μνήμη, η συγκίνηση, η αναγνώριση του λάθους, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση, περίσσεψαν στις σημερινές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, είπαν «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν απόψε στην είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου τα παιδιά  της Μικτής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Π. Ε. Ηρακλείου, άναψαν στα σκαλιά του ισογείου 352 κεράκια-  όσα και τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη από την 1-1-2009 μέχρι και σήμερα. Κεράκια με ονόματα νεκρών επίσης άναψαν στην Περιφέρεια, γονείς και αδέλφια νεκρών- θυμάτων της ασφάλτου.

Παράλληλα τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν κατά των τροχαίων δυστυχημάτων και υπέρ της ελπίδας, ξορκίζοντας με την αθωότητά τους την «θυσία» στην άσφαλτο. Η Περιφέρεια Κρήτης το πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012, υλοποιεί τώρα στη δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Το έργο της Περιφέρειας Κρήτης προφανώς και δε σταματά με τις σημερινές εκδηλώσεις, καθώς οι δράσεις της είναι διαρκείς και ανοικτές, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και οργανώσεις ν’ αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη.

Οι σημερινός εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί σε ολόκληρη την Κρήτη, με το μοίρασμα αυτοκόλλητων, μ’ εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, αλλά και δεήσεις στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων, παρουσία της ηγεσίας της Περιφέρειας, εθελοντών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
Κλείσιμο

«Ο κλήρος, η κοινωνία, όλοι οι φορείς ενώνουμε τη φωνή μας και συμμετέχουμε στη σταυροφορία, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια κατά της μάστιγα των τροχαίων» τόνισε από άμβωνος στο μνημόσυνο, που τελέστηκε  στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος, ο οποίος και εξήρε δημόσια την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, ώστε να μη χύνεται άλλο αθώο αίμα στην άσφαλτο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης