82 αλλαγές από τον Μ. Σαλμά για τον ΕΟΠΥΥ

82 αλλαγές από τον Μ. Σαλμά για τον ΕΟΠΥΥ

Επεξεργάζονται νέο σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού, με στόχο τη μείωση του σημερινού τιμολογίου ή ακόμα και τη μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου

82 αλλαγές από τον Μ. Σαλμά για τον ΕΟΠΥΥ
Νέο σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού στον Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με στόχο τη μείωση του σημερινού τιμολογίου ή ακόμα και τη μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου, επεξεργάζεται ο Οργανισμός, ο οποίος δεν αποκλείεται -σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο- να προχωρήσει και στη δημιουργία αυτόνομης υπηρεσίας τηλεφωνικών ραντεβού.

«Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, για να βγάλει κάποιος χρήματα στην πλάτη του» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, κατά την παρουσίαση των δράσεων ανασυγκρότησης του Οργανισμού, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος για τη διαδικασία των τηλεφωνικών ραντεβού που έχει επιλεγεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Ο κ. Σαλμάς, παρουσιάζοντας δέσμη μέτρων για την αποδοτικότερη διαχείριση του Οργανισμού, είπε πως άμεσα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης της περιουσίας των ήδη ενταγμένων ταμείων στον ΕΟΠΠΥ και να εκδοθούν οι αποφάσεις που αφορούν τη μετάταξη του προσωπικού.

Κλείσιμο
Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση και διαπίστευση παραγωγών υπηρεσιών υγείας (ιατρών, εργαστηρίων, κέντρων, κλινικών, νοσοκομείων) ως προϋπόθεση για τη σύναψη συμβάσεων και σύνδεση της διαβάθμισης ποιότητας με τις αποζημιώσεις.

Ακόμη, θα συσταθεί ομάδα διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με παρόχους υπηρεσιών, ενώ θα επανεξεταστεί και το θέμα της συνασφάλισης και η δαπάνη που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, σε σχέση με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες σε ασφαλισμένους τους.

Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που είχε ο ΕΟΠΥΥ από τη δημιουργία του. «Με λιγότερα χρήματα εξισώθηκαν προς τα πάνω οι παροχές του. Οι δαπάνες του ήταν μεγαλύτερες από τα έσοδά του» είπε και προσέθεσε πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για απευθείας είσπραξη από τον ΕΟΠΥΥ εσόδων από εισφορές ταμείων.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως από την 1η Μαρτίου, ο ΕΟΠΥΥ θα σταματήσει να αποζημιώνει υγειονομικό υλικό που δεν φέρει πιστοποίηση με barcode (ταινία γνησιότητας).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης