Συναντήσεις ξένων αγοραστών με επιχειρηματίες του Ηρακλείου Κρήτης

Συναντήσεις ξένων αγοραστών με επιχειρηματίες του Ηρακλείου Κρήτης

Συναντήσεις επιχειρηματιών τού Ηρακλείου με ξένους αγοραστές από τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο...

Συναντήσεις ξένων αγοραστών με επιχειρηματίες του Ηρακλείου Κρήτης
Οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία τέθηκαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών τού Ηρακλείου με ξένους αγοραστές από τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο. Οι συναντήσεις έγιναν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου τους παρουσιάσθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών τυποποιημένων προϊόντων.

Κατά τις συναντήσεις, οι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με παραγωγούς και τυποποιητές, για τις δυνατότητες προώθησης των κρητικών προϊόντων στις χώρες τους και στο επίκεντρο τού ενδιαφέροντος βρέθηκαν κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, πάστα ελιάς, ελιές, μέλι, οπωροκηπευτικά, βότανα, αρωματικά φυτά, κρασί, σταφίδες, νερά, αναψυκτικά, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, κρέατα, παξιμάδια, ξηροί καρποί, κ.ά.
Κλείσιμο

Κατά τη σημερινή ημέρα έγιναν 119 επιχειρηματικές συναντήσεις και οι ξένοι αγοραστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρόοδο που σημειώνουν μεγάλες, αλλά και μικρές επιχειρήσεις στην ποιότητα και τις προδιαγραφές των παραγόμενων προϊόντων.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσπαθεί με στοχευμένες δράσεις, να δώσει στις επιχειρήσεις- μέλη του, τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων τους σε άλλες αγορές. Είναι μια διέξοδος που δημιουργεί νέα δεδομένα, με αξιόλογες προοπτικές», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο «ΣΥΝΕΡΓΩ», το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης