Ενταση κατά την προσαγωγή των δραστών της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο

Ενταση κατά την προσαγωγή των δραστών της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο

ΝΔ: O ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά τη γραμμή Παναγούλη - ΣΥΡΙΖΑ: "Καταδικάζουμε τις προληπτικές συλλήψεις"

Ενταση κατά την προσαγωγή των δραστών της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο
Ενταση σημειώθηκε κατά την προσαγωγή των τριών συλληφθέντων στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα τής παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης λόγω και έργω εξύβρισης και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Οι τρεις άντρες ηλικίας 39, 47 και 53 ετών συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε βάρος του Γερμανού πρόξενου Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Όμπερμαϊερ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για δύο δημοτικούς υπαλλήλους και έναν εκπαιδευτικό η ταυτοποίηση των οποίων έγινε με βάση την αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού.

Κλείσιμο
O ένας από τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους κατηγορείται ότι χτύπησε με γροθιά τον Γερμανό πρόξενο, ο άλλος ότι του πέταξε ποτήρι με καφέ, ενώ ο εκπαιδευτικός κατηγορείται πως κινήθηκε απειλητικά κατά του Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Όμπερμαϊερ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε διατάξει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου σε βάρος του Γερμανού διπλωμάτη.

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια
Πάντως, με αφορμή τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του καταδίκασε «τις προκλητικές συλλήψεις» και απαίτησε «την άμεση απελευθέρωσή τους και την παύση κάθε δίωξης εις βάρος τους».

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αντιμετωπίζει με ακραία καταστολή το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ανέφερε: «O ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί πιστά τη γραμμή Παναγούλη. Είναι αδιανόητο με τη σημερινή του ανακοίνωση να καλύπτει τους τραμπουκισμούς εναντίον του Γερμανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για 'προκλητικές συλλήψεις' όσων πρωταγωνίστησαν. Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά, έπεσαν».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης