Κίνημα δημάρχων κατά διαθεσιμότητας

Κίνημα δημάρχων κατά διαθεσιμότητας

Πλήρης άρνηση των επικεφαλής των ΟΤΑ να στείλουν λίστες με ονόματα υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα – Καταγγέλλει το νόμο ο Δήμος Αθηναίων

Κίνημα δημάρχων κατά διαθεσιμότητας
Την πλήρη άρνηση περιφερειαρχών και δημάρχων να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μέσα σε ένα διήμερο περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια συγκλήθηκαν προκειμένου να αποφασίσουν ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με το υπουργείο στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Την αρχή έκανε ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη αποφάσισε να καταγγείλει τον νόμο και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου σε ενδεχόμενη νομική προσφυγή. Ο κ. Καμίνης υποσχέθηκε στους εργαζόμενους νομική υποστήριξη. Στην απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης σχολιάζοντας την διαθεσιμότητα ανέφερε πως «πρόκειται για μια αναξιοκρατική και άδικη πρακτική μείωσης του προσωπικού, η οποία δεν βασίζεται σε κανένα αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης των εργαζομένων ή του έργου που προσφέρουν στον Δήμο, όπως συνέβη και με την παρωδία της πρώτης εφεδρείας».

Παράλληλα τα περιφερειακά συμβούλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κλείσιμο
Επίσης παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν στους δήμους Πατρών, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Χανίων, Πειραιά κα
Μετά την σχετική εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη τα τηλέφωνα υπουργών και βουλευτών από όλα τα κόμματα δεν σταματούσαν να χτυπούν. Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτύρονταν σε έντονο ύφος για την συγκεκριμένη απόφαση. Από την πλευρά τους οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης εξηγούσαν πως πρόκειται για μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, η οποία έχει την στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πάντως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνιζαν πως τα στοιχεία των υπαλλήλων βρίσκονται στης διάθεση των υπηρεσιών του και πως από τον επόμενο μήνα οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα φύγουν από τις υπηρεσίες τους μέσω διαθεσιμότητας, πρόκειται να λαμβάνουν το 75% του μισθού τους. Όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, από τους δήμους ζητήθηκε η λίστα για να εντοπιστούν όσοι εξαιρούνται. Τέλος η προθεσμία που έχουν οι δήμοι να αποστείλουν τις λίστες με τους δημοτικούς υπαλλήλους, εκπνέει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης