Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η χώρα

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα του ΟΣΕ και ταξί - Από τις 15:00 λειτουργεί  το μετρό και ο ηλεκτρικός - Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία

Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η χώρα
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και σήμερα η χώρα η χώρα, λόγω της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Κλείσιμο
Για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές, οι συνδικαλιστές του Μετρό και του ΗΣΑΠ αποφάσισαν να λειτουργήσουν τα δύο Μέσα Μεταφοράς από τις 15.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Πάντως, κλειστοί, με εντολή της αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνουν σήμερα οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη.

Ωστόσο, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ το Τραμ λειτουργεί μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Την ίδια ώρα ακινητοποιημένοι θα μείνουν και την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ, λόγω νέας 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ). Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός.

Τη συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι τις 5 π.μ. της Πέμπτης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων σε έκτακτη συνεδρίαση του. Το δ.σ. της ΠΟΕΙΑΤΑ ζητεί να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο το άρθρο που δίνει τη δυνατότητα εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων μετά οδηγού από γραφεία ενοικιάσεις αυτοκινήτων , τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία και την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 11:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις πτήσεις σήμερα, Τετάρτη, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), συμμετέχοντας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία

Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία μέχρι και σήμερα Τετάρτη, εισηγούμενη μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Επίσης, κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.

Επίσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μηχανικοί, δικηγόροι, εισαγγελείς, ενώ απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι,εργαζόμενοι στους δήμους, δάσκαλοι, καθηγητές, και εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ.

Στάση εργασίας από τις 15.00 έως τις 19.00 πραγματοποιούν και οι δημοσιογράφοι.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης