Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αττική

Πέντε άτομα, που αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας»...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αττική
Πέντε άτομα, που αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εξάρθρωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 24, 27 και 32 ετών και για δύο αλλοδαπούς, έναν 34χρονο Ιρανικό και έναν 37χρονο Αλβανό. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τρία άτομα.
Κλείσιμο

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η σπείρα που δραστηριοποιείτο σε καταστήματα των περιοχών Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού, εξανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές, σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων όσο και των μελών των οικογενειών τους, να τους καταβάλουν ανά 15νθημερο χρηματικό ποσό που κυμαίνονταν από 100 έως 150 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής 36 καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».

Τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονιών και ληστειών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης