Επιασαν το μισό χωριό για αρχαιοκαπηλία και λαθραία

Επιασαν το μισό χωριό για αρχαιοκαπηλία και λαθραία

Μία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των ειδικών φρουρών στην περιοχή της Μεσαράς είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 8 κάτοικοι των Αγίων Δέκα έχοντας στην κατοχή τους από αρχαία νομίσματα μέχρι κροτίδες και ποσότητες χασίς αλλά ακόμα και λαθραία τσιγάρα

11 χρόνια από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία
Επιασαν το μισό χωριό για αρχαιοκαπηλία και λαθραία
Μία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των ειδικών φρουρών στην περιοχή της Μεσαράς είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 8 κάτοικοι των Αγίων Δέκα έχοντας στην κατοχή τους από αρχαία νομίσματα μέχρι κροτίδες και ποσότητες χασίς αλλά ακόμα και λαθραία τσιγάρα (χωρίς ταινία γνησιότητας).

Η επιχείρηση των διωκτικών αρχών έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το ΤΑΕ Μεσαράς σε συνεργασία με το ΤΑΕ Ρεθύμνου που έσπευσε στην περιοχή αξιοποιώντας πληροφορίες που υπήρχαν στην υπηρεσία.

Eτσι σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν ένας πατέρας με το γιό του που είχαν στην κατοχή τους 15 αρχαία νομίσματα, δύο άλλοι είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι κρότου και 7 κροτίδες, αρκετά πλήρη φυσίγγια καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Κλείσιμο
Ο πέμπτος της παρέας είχε στην κατοχή του ένα μικρό αρχαίο κιονόκρανο, καθώς και 6,9 γραμμάρια χασίς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμα στα χέρια ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα αντικείμενο ελληνιστικής περιόδου καθώς και μία πήλινη βάση φιάλης υστεροβυζαντινής περιόδου (15ου αιώνα).

Διαβάστε περισσότερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης