Τρεις πολίτες μήνυσαν Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Τρεις πολίτες μήνυσαν Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Αλλά και των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, όπως και στον νυν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Στέλιο Στασινόπουλο...

Τρεις πολίτες μήνυσαν Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, κ.κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και. Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και κατά των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη, όπως και κατά του νυν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Στέλιο Στασινόπουλο υπέβαλαν το πρωί της Δευτέρας τρεις πολίτες λόγω της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ».

Κατηγορούνται για σκαναλώδεις χειρισμούς και εγκαλούνται για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Τη μήνυση υπογράφουν η συνταξιούχος εφοριακός, κυρία Αλίκη Κυριακάκη και οι επιχειρηματίες, κ. Οδυσσέας Τηλιγάδας και κυρία Ελένη Διαμαντοπούλου, ενώ δικηγόρος της υπόθεσης είναι ο κ. Γιάννης Απατσίδης.

Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, ζητείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.  Σύμφωνα με το  directnews.gr, η μήνυση κατατέθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα , κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διεξάγει ήδη προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.
Κλείσιμο

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης