«Δεν με νοιάζει η Μέρκελ, είμαι τρελός» λέει ο γυμνός διαδηλωτής

«Δεν με νοιάζει η Μέρκελ, είμαι τρελός» λέει ο γυμνός διαδηλωτής

Kαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για την δεύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε και αφορά παράνομη είσοδο στη χώρα

Ξεκινάει το «Ελλάδα έχεις ταλέντο»
«Δεν με νοιάζει η Μέρκελ, είμαι τρελός» λέει ο γυμνός διαδηλωτής
«Είμαι τρελός. Δεν έβγαλα τα ρούχα μου για να διαμαρτυρηθώ για την επίσκεψη της Μέρκελ» υποστήριξε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο 56χρονος Αμερικανός, ο οποίος συνελήφθη γυμνός το βράδυ της Τρίτης από αστυνομικούς μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πρόεδρος: «Γιατί το κάνατε»

Κατηγορούμενος: «Είμαι τρελός»

Πρόεδρος: «Δεν ήταν διαμαρτυρία για την επίσκεψη Μέρκελ;»

Κατηγορούμενος: «Όχι, δεν ήξερα».
Κλείσιμο

Πρόεδρος: «Όταν βγάλατε τα ρούχα σας στο Σύνταγμα, μπροστά στους Εύζωνες, υπήρξαν αντιδράσεις;»

Κατηγορούμενος: «Ο κόσμος γέλαγε…Αμέσως ήρθε ο αστυνομικός και με συνέλαβε».

Το δικαστήριο κήρυξε τελικά αθώο τον 56χρονο, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, για την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς.  Αντίθετα, τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για την δεύτερη κατηγορία που αντιμετώπιζε και αφορά παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο δικηγόρος του 56χρονου ανέφερε για τη συγκεκριμένη κατηγορία ότι προ διμήνου είχε κλαπεί το διαβατήριο του πελάτη του, αλλά έχει πιστοποιηθεί από τις αρχές ότι έχει εισέλθει νόμιμα στη χώρα στο πλαίσιο άλλης εκκρεμότητας του με τη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για παλαιότερη σύλληψή του, το περασμένο καλοκαίρι, επειδή περπατούσε στις ράγες του Μετρό. Σε βάρος του για αυτή την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών και αναμένει να δικαστεί. Πλέον, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να του επιβάλλει 4μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, ο 56χρονος θα πρέπει να προσκομίσει στις αρχές τα έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ώστε να μην απελαθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης