Δένδιας:Έρευνα για τoυς αστυνομικούς που έκαναν κοπέλα ανθρώπινη ασπίδα

Δένδιας:Έρευνα για τoυς αστυνομικούς που έκαναν κοπέλα ανθρώπινη ασπίδα

Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με την φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να χρησιμοποιεί μια διαδηλώτρια σαν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας

Δένδιας:Έρευνα για τoυς αστυνομικούς που έκαναν κοπέλα ανθρώπινη ασπίδα
Άγνοια δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας σχετικά με την φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και στην οποία εμφανίζεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να χρησιμοποιεί μια διαδηλώτρια σαν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα την Τρίτη.

Ο κ. Δένδιας διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην εν λόγω φωτογραφία.

«Δεν την γνωρίζω. Όμως σε παρόμοια, σε θεωρητικό επίπεδο παρόμοια, περίπτωση που ο αστυνομικός των ΜΑΤ χρησιμοποίησε το γκλομπ του όχι με τον ορθό τρόπο, έκανα αμέσως αυτό που έπρεπε να κάνω» ανέφερε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής  συνέντευξης την Τετάρτη ο κ. Δένδιας .

Κλείσιμο
«Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διπλά standards , άλλα για τους διαδηλωτές και άλλα για τους αστυνομικούς. Όλοι υποκείμεθα στους νόμους και όλους αφορά ο νόμος και η τάξη. Απλώς, πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ελληνική κοινωνία ότι από την πλευρά των ανθρώπων αυτών, των αστυνομικών, διεξάγεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν επαγγέλλομαι μια κοινωνία στην οποία θα παρανομεί η Αστυνομία και θα τηρεί τη νομιμότητα η υπόλοιπη κοινωνία. Όλοι υποκείμεθα στους νόμους, όλοι πρέπει να τους τηρούμε. Αλλά όλοι σημαίνει όλοι».

Όσον αφορά στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το οποίο έκανε λόγο για βασανισμό διαδηλωτών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι έχει γίνει καταγγελία από τους διαδηλωτές στη Δικαιοσύνη, ωστόσο, όπως υποστηρίζει, δεν έγινε στην Ελληνική Αστυνομία για να έχει εκείνος την ευχέρεια να διατάξει τα σχετικά.

«Νομίζω ο Ανακριτής, στον οποίο έγινε, διέταξε έρευνα και διεξάγεται έρευνα. Αλλά επί της αρχής, νομίζω ότι πρέπει να τεθεί το θέμα. Δεν υπάρχουν διπλά standards» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Δεν επαγγέλλομαι μια κοινωνία στην οποία θα παρανομεί η Αστυνομία και θα τηρεί τη νομιμότητα η υπόλοιπη κοινωνία. Όλοι υποκείμεθα στους νόμους, όλοι πρέπει να τους τηρούμε. Αλλά όλοι σημαίνει όλοι» σημείωσε.

Μιλώντας για την ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Δένδιας είπε ότι έγινε λάθος, κάνοντας λόγο για «ατυχή» διατύπωση από την πλευρά της ΕΛΑΣ.

«Η διατύπωση του sms της Αστυνομίας δεν ήταν ορθή και γι’ αυτό διορθώθηκε. Αυτό δημιούργησε την εικόνα απαγόρευσης. Δεν υπήρξε και γι’ αυτό διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε απαγόρευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε συγκεκριμένη ζώνη προστασίας των επισκεπτών.

«Από εκεί και πέρα η ελληνική κοινωνία ήταν ελεύθερη να διαδηλώσει στους χώρους που συνήθως διαδηλώνει, στην Πανεπιστημίου, στην Σταδίου, στην Ομόνοια, στην Πατησίων, στο Σύνταγμα, στην Αμαλίας» είπε μιλώντας στον Real FM.

«Η ουσία είναι η διασφάλιση του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών να διαμαρτύρονται. Αυτό υπήρχε στον απόλυτο βαθμό και με απόλυτο σεβασμό. Αυτό που δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει είναι ο σεβασμός στους μπαχαλάκηδες» κατέληξε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης