Ό,τι θέλουν γράφουν Bild και Spiegel για το ΘΕΜΑ

Ό,τι θέλουν γράφουν Bild και Spiegel για το ΘΕΜΑ

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να υποδεχτούν την Μέρκελ με γερμανικές σημαίες», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild

ΠΑΟΚ: "Εξαφανίστε το όνομα της οικογένειας Σπάθα"!
Ό,τι θέλουν γράφουν Bild και Spiegel για το ΘΕΜΑ
«Οι Έλληνες θα έπρεπε να προετοιμάζονται για την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ με γερμανικές σημαίες και πόστερ γιατί κανείς άλλος δε βοηθάει τη βαθύτατα πληγμένη χώρα όπως η Γερμανία με πολλά λεφτά και εγγυήσεις…», γράφει η γερμανική Bild.
 
Επιπρόσθετα, το άρθρο επισημαίνει πως «η Γερμανίδα καγκελάριος είναι μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει εξώφυλλο ως ναζί…» .
 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" (δείτε εδώ), σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων για την άφιξη Μέρκελ στην Ελλάδα.
 
«Δεν αναμένεται να είναι φιλικό το καλωσόρισμα στην καγκελάριο στην Ελλάδα - τουλάχιστον όχι έξω από το προεδρικό γραφείο! Η Άνγκελα Μέρκελ φτάνει αύριο στην Αθήνα και έρχεται αντιμέτωπη με απεργίες που δείχνουν το μίσος των Ελλήνων στο πρόσωπό της», γράφει, παράλληλα, η γερμανική Bild σε διαφορετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.
 
Για να παρουσιάσει, μάλιστα, η Bild το μίσος που -όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα- τρέφουν οι Έλληνες απέναντι στη Γερμανίδα καγκελάριο κάνει αναφορά στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. «Heil», ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
 
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel γίνεται αναφορά στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έδωσε μια γεύση του τι να περιμένει κανείς (την Τρίτη) στους δρόμους της Αθήνας, κυκλοφορώντας με τον τίτλο «Heil».
 
Το δυναμικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προφανώς δεν ήταν αρεστό στους Γερμανούς της Bild και του Spiegel. Υποθέτουμε ότι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επιτρέπουν στο ΘΕΜΑ να αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις και να καταγράφει τις αντιδράσεις των Ελλήνων, παραλλήλως με την αποκάλυψη του σχεδιασμού της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων δανειστών για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την εκταμίευση της δόσης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης