Δράμα: «Στο πόδι» ολόκληρο χωριό για τη μεταφορά αλλοδαπών σε στρατόπεδο!

Δράμα: «Στο πόδι» ολόκληρο χωριό για τη μεταφορά αλλοδαπών σε στρατόπεδο!

Αντιδρούν στη μετατροπή στρατοπέδου σε Κέντρο μεταναστών

Δράμα: «Στο πόδι» ολόκληρο χωριό για τη μεταφορά αλλοδαπών σε στρατόπεδο!
Αντιδράσεις στους κατοίκους και τη δημοτική αρχή Παρανεστίου Δράμας έχει προκαλέσει η μετατροπή του παλιού στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Για τις 17:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη την πύλη του στρατοπέδου.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Παρανεστίου, Μιχάλης Παρλόγλου, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, παράνομους μετανάστες, χωρίς καμία ενημέρωση ή προσυνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Παρλόγλου, από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκαν σταδιακά στο στρατόπεδο περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες.

Το πρωί της Κυριακής έξω από την πύλη του στρατοπέδου συγκεντρώθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν μαζί με κατοίκους τους Παρανεστίου για τη μεταφορά των αλλοδαπών στο πρώην στρατόπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί η μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου σε προσωρινό Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης