Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Φωτιές σε  Πάργα, Φλώρινα και  Καστοριά ...

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα
Πέντε πύρινα μέτωπα βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε Πάργα, Φλώρινα, Καστοριά.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 19.00 την Παρασκευή η φωτιά που είχε αναστατώσει την Σητεία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή του Κρυονερίου και στο σημείο έσπευσαν αμέσως 9 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες ενώ το ελικόπτερο δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κάνει ρίψεις. (Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ από το protothema.gr εδώ.) 

Κλείσιμο
Ωστόσο από το πρωί της Παρασκευής τα πράγματα φαίνονταν καλύτερα καθώς οι φλόγες δεν απιλούαν πια σπίτια. Στο σημείο βρέθηκαν 9 οχήματα με 18 άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο στην παρούσα φάση και έτσι σταμάτησε τις ρίψεις.(Δείτε εδώ.) 

Φωτιά σε εξέλιξη από την Πέμπτη έχουμε και στην Πάργα στην περιοχή Αγία Κυριακή, η οποία έχει εκδηλωθεί σε δύσβατη δασική έκταση, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια κατάσβεσής της. 

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε λίγο  μετά τις 19.30 την Πέμπτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι ( λίγο μετά τις 15.00) κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Η φωτιά έχει κάψει δύο σπίτια, ενώ πολλές αυλές σπιτιών παραδόθηκαν στις φλόγες. Επίσης στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο

Προληπτικά απο το μεσημέρι είχε εκκενωθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή ενώ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε και τμήμα του Νταού Πεντέλης. 

Η φωτιά, που πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω και των ανέμων που έπνεαν, ξεκίνησε στο σημείο Άγιος Ιωάννης, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.

Στο σημείο βρέθηκαν 130 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Μαίνεται για πέμπτη μέρα η πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού της Φλώρινας, κατακαίγοντας δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας, η φωτιά κατευθύνεται στους πρόποδες του όρους Βόρας, στα όρια του νομού Φλώρινας με την Πέλλα. Στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των δήμων και της ΔΕΗ, ενώ ρήψεις πραγματοποιεί πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, στο Μονόπυλο Νεστορίου, στην Καστοριά, βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά που καίει δάσος πεύκων, δρυός και οξυάς. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα οχήματα με 10 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 19.00 σε χορτολιβαδική έκταση στα Συχαινά Αχαΐας
Επί τόπου βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με δέκα οχήματα και περίπου 20 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα, το οποίο αποτελείται από δέκα άτομα. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν βγει από τα σπίτια τους, βλέποντας για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι να απειλούνται οι περιουσίες τους από μία ακόμη φωτιά. Ο καπνός είχε καλύψει μεγάλο μέρος της Πάτρας, ενώ να σημειωθεί, ότι το πύρινο μέτωπο δεν απείλησε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. 

Συναγερμός σήμανει στην Π.Υ. Καρπενησίου για φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ευρυτανία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Μεσοκώμη στην Δομνίστα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά λίγο μετά τις 20.00 την ίδια ημέρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης