Τη Δευτέρα ξανά στις δουλειές τους οι απεργοί της Χαλυβουργίας

Τη Δευτέρα ξανά στις δουλειές τους οι απεργοί της Χαλυβουργίας

Αποφάσισαν αναστολή της απεργίας με την προϋπόθεση πως θα φύγουν τα ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου...

Τη Δευτέρα ξανά στις δουλειές τους οι απεργοί της Χαλυβουργίας
Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν στη σημερινή συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό, από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.

Έπειτα από 272 μέρες απεργίας, οι εργαζόμενοι απόφάσισαν τη Δευτέρα να επιστρέψουν στις δουλειές τους αρκεί να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ.

Στη συνάντηση που είχε χθες, Παρασκευή, με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία κατέθεσε τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και την επαναπρόσληψη απολυμένων.

«Ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Ελληνική Χαλυβουργία, που αστυνομοκρατείται από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Σιφωνιός, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο εργοστάσιο για το σωματείο και τα μέλη του. 

Όπως υποστηρίζει η πλευρά των απεργών, χθες το βράδυ, επικοινώνησε ο γραμματέας του υπουργού με το προεδρείο του σωματείου και τους ενημέρωσε ότι η ιδιοκτησία της Χαλυβουργίας δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τους απεργούς, από το υπουργείο πρότειναν να ανοίξει το εργοστάσιο και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.
Κλείσιμο

Έτσι, μετά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας αποφάσισαν να βρίσκονται τη Δευτέρα, στις 6 το πρωί, στις πύλες του εργοστασίου και εφόσον δεν θα συναντήσουν εκεί αστυνομικές δυνάμεις να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης