Ο καύσωνας καλά κρατεί...

Ο καύσωνας καλά κρατεί...

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή και μόνο στα βορειοανατολικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Ο καύσωνας καλά κρατεί...
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και μόνο στα βορειοανατολικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 και πιθανόν τοπικά στο κέντρο της πόλης να φτάνουν τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί θα φτάνουν τα 3 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόνησσο
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόνησσο
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε  νοτιοανατολικούς.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 και στα νοτιότερα τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,  και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες προβλέπεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης