Γ. Παναγόπουλος: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν

Γ. Παναγόπουλος: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού

Γ. Παναγόπουλος: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν
Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ κατά τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος και ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της ΓΣΕΕ.
Κλείσιμο

Την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ζήτησε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς.

Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Θάνος Βασιλόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους».

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης συναντάται διαδοχικά με ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΒ .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης