Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη Μαρίκα Μητσοτάκη

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη Μαρίκα Μητσοτάκη

Πλήθος επωνύμων από το χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της συζύγου του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΠΑΟ: Ο Καραμανλής, η... γκαντεμιά και ο... οφθαλμίατρος!
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη Μαρίκα Μητσοτάκη
Πλήθος επωνύμων από το χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της συζύγου του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους, που αποχαιρέτησαν τη σύζυγο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όταν από την εκκλησία βγήκε το φέρετρο, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω, χειροκρότησε. Τα χειροκροτήματα έγιναν πιο έντονα, όταν από τον Ιερό Ναό βγήκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με δάκρυα στα μάτια. Ο κόσμος της φώναζε να κάνει κουράγιο...

Κλείσιμο
Από νωρίς, έφτασαν στελέχη της ΝΔ και άνθρωποι εντός και εκτός πολιτικής, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα και η Μιμή Ντενίση.

Από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη παρευρέθησαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, ενώ από το χώρο της Αριστεράς στην εκκλησία κατέφθασε ο Μανώλης Γλέζος.

Η σορός της Μαρίκας Μητσοτάκη θα μεταφερθεί το απόγευμα στα Χανιά, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής, εκεί όπου την Τετάρτη στις 14:00 θα ψαλλεί τρισάγιο. Η ταφή θα γίνει, σε στενό κύκλο, στον οικογενειακό τάφο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε τον επικήδειο λόγο. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μοναχογιός της αναφέρθηκε στη ζωή που έκανε η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης - είχε περισσότερες λύπες παρά χαρές. Τόνισε ότι εκείνη του έμαθε να μιλά ελληνικά μικρό παιδάκι στο Παρίσι, εκείνη του τραγούδησε παιδικά τραγούδια...

Συγκρατώντας τη συγκίνησή του αναφέρθηκε στα 60 χρόνια που έζησε η μητέρα του δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον «Κώστα σου», είπε χαρακτηριστικά.

"Μάμη μου,
Αν είχες ακούσει τους γιατρούς που σε χειρούργησαν, μικρό κορίτσι μετά τον πόλεμο στην Αμερική, δεν θα ήμασταν εδώ. Ούτε η Ντόρα, ούτε η Αλεξάνδρα, ούτε η Κατερίνα, ούτε εγώ. Και κατά προέκταση ούτε τα 13 σου εγγόνια, και τα 6 δισέγγονα που τόσο απλόχερα η ζωή σου χάρισε. Σου είπαν να μην κάνεις παιδιά και εσύ έκανες τέσσερα. Σού είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσεις και εσύ χόρεψες. Μετά σου είπαν ότι, εσύ μία μεγαλοαστή Αθηναία δεν θα άντεχες τις κακουχίες μιας ζωής δίπλα σε έναν νέο βουλευτή επαρχίας. Και εσύ έγινες πιο κρητικιά από τους κρητικούς.

Έζησες τη ζωή με τους δικούς σου όρους. Κράτησες μια οικογένεια δεμένη. Έγινες γνωστή σε όλους ως η κυρία Μαρίκα. Βοήθησες κόσμο και κοσμάκι, πολλοί από τους οποίους δεν έμαθαν ποτέ ποιος ήταν ο κρυφός τους ευεργέτης. Η κουζίνα σου προσέφερε απλόχερα σε όλους ένα πιάτο φαγητό, από τον Αριστοτέλη Ωνάση μέχρι τον απλό οδηγό. Αντιμετώπιζες όλους τους ανθρώπους με τη ίδια καλοσύνη και αξιοπρέπεια.




Video Platform Video Management Video Solutions Video Player {SEO}
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης