Ασφαλιστικά μέτρα Δ. Αχαρνών για την Αμυγδαλέζα

Ασφαλιστικά μέτρα Δ. Αχαρνών για την Αμυγδαλέζα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε το πρωί ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα»....

Ασφαλιστικά μέτρα Δ. Αχαρνών για την Αμυγδαλέζα
Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε το πρωί ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα». Συγχρόνως, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης στο αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.

Σε εξώδικο που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος, στις 12 Απριλίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  και το οποίο είχε κοινοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο γραφείο πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  εξηγεί ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, αναγνωρισμένη από το δημόσιο και ως εκ τούτου «προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια [σ.σ το υπ. Προστασίας του Πολίτη] οφείλει να ζητήσει την άδεια-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών».

Ο Δήμος Αχαρνών είχε προαναγγείλει από την Κυριακή την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση κατα του κ. Χρυσοχοΐδη, λόγω της έναρξης λειτουργίας του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Χθες εγκαταστάθηκαν στο χώρο οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης