Στον εντοπισμό και τη διάσωση 26 αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 36 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου προχώρησαν οι λιμενικές Αρχές.
Η λέμβος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εντοπίστηκε από εναέριο μέσο της Frontex ενώ οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας.
Οι 26 αλλοδαποί μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ενώ η επιχείρηση που συντόνισε το ενιαίο κέντρο έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος έγινε με δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατούν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία