Βλέπουν «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από τη βόμβα στο μετρό

Βλέπουν «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από τη βόμβα στο μετρό

Άγνωστο για ποιο λόγο δεν εξερράγη ο μηχανισμός, αφού ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του

Βλέπουν «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» πίσω από τη βόμβα στο μετρό
Το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε ένα τέτοιου τύπου τρομοκρατικό χτύπημα δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα προκειμένου να αποκλειστεί το σημείο και να μην υπάρξουν θύματα, προκαλεί αναστάτωση στην Αντιτρομοκρατική… Είναι το κομβικό σημείο που επικεντρώνονται οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν την οργάνωση που απόγευμα Σαββάτου ήθελε να τινάζει στον αέρα το μετρό.

Μέχρι στιγμής η συνδεσμολογία και η κατασκευή της βόμβας παραπέμπει – ως ένα σημείο – στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (με τέτοιου είδους εμπρηστικούς μηχανισμούς, μόνο που για πυροδότηση είχαν φυτίλι χτύπησαν στη Θεσσαλονίκη το 2009), ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με μιμητές ή συμπαθούντες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Χωρίς – μέχρι στιγμής- αποτέλεσμα οι έρευνες από τις κάμερες

Την ίδια ώρα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν όλα τα βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες του μετρό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ολόκληρο δίκτυο σε όλους στους σταθμούς και στο Αιγάλεω, όπου εκτιμάται ότι άφησε τη βόμβα (ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια νάιλον σακούλα) ο άγνωστος ή οι άγνωστοι. Μέχρι στιγμής η πρώτη ματιά των βίντεο δεν έδειξε αξιοποιήσιμο υλικό… Όμως τα dvd είναι πάρα πολλά και χρειάζεται αναλυτική και προσεκτική προσέγγιση, γεγονός που απαιτεί χρόνο…

Όταν στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου ο μηχανοδηγός του συρμού που μόλις είχε εκτελέσει το δρομολόγιο Εθνική Άμυνα-Αιγάλεω και ετοιμαζόταν ν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο εντόπισε στο τελευταίο βαγόνι τη βόμβα και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ, στο Αρχηγείο σήμανε συναγερμός. Πρώτη ενέργεια ήταν το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών να εξουδετερώσει τη βόμβα και να τη μεταφέρει στα εργαστήρια της Αστυνομίας.
Κλείσιμο

Εκεί θα μπει στο μικροσκόπιο και θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν αποτυπώματα και dna. «Το γεγονός ότι ο μηχανισμός βρέθηκε άθικτος μας δίνει πολλές ελπίδες ότι ίσως βρούμε πολύτιμα στοιχεία…» λέει αξιωματικός και προσθέτει «αυτό θα χρειαστεί όμως αρκετό χρόνο». Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν να στείλουν προκήρυξη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Να δουν, δηλαδή ποιοι είναι και τι σκοπεύουν να κάνουν στο μέλλον… Το μόνο δεδομένο είναι πως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε ένα μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία και τράπεζες, όμως θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν από οργανώσεις χαμηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων.


Ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας


Σχετικά με τον εμπρηστικό μηχανισμό, που βρέθηκε χθες στο σταθμό μετρό του Αιγάλεω, παρακαλείται όποιος από τους επιβάτες του μετρό αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης