Τον πήρε ο ύπνος και δεν πρόλαβε να σβήσει τα e-ίχνη του!

Τον πήρε ο ύπνος και δεν πρόλαβε να σβήσει τα e-ίχνη του!

Πλοίαρχος και Διευθυντής Πληροφορικής του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας

Τον πήρε ο ύπνος και δεν πρόλαβε να σβήσει τα e-ίχνη του!
Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης του Πλοιάρχου και Διευθυντή Πληροφορικής του Πολεμικού Ναυτικού για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 47χρονος ανώτατος αξιωματικός ήταν άριστος γνώστης του διαδικτύου και είχε πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής. Το γεγονός αυτό του επέτρεπε να μπαίνει στο σύστημα, να διακινεί το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια να σβήνει τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Χθες το βράδυ όμως ο πλοίαρχος έκανε ένα μοιραίο λάθος. Τον πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα να μην προλάβει να σβήσει τα ίχνη του, να εντοπιστεί και στη συνέχεια να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κλείσιμο
Μαζί με τον 47χρονο συνελήφθησαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 34, 54 ετών αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 123 διαφορετικές IP διευθύνσεις, εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και διακινούσαν χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο όγκος και το είδος του υλικού που βρέθηκε σοκάρει και σύμφωνα με την αστυνομία «πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης