Έρχονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών!

Έρχονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών!

Για πογκρόμ σε ωρομίσθιους και αναπληρωτές πιέζει η Τρόικα την κυβέρνηση - Αναζητούνται συνεχώς νέα μέτρα για να βρεθούν τα 3,3 δισ. ευρώ

Έρχονται δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών!
Σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς των μόνιμων καθηγητών φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση έπειτα από τις πιέσεις της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίεςε κτιμάται ότι θα αποκρυσταλλωθούν σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή της συνεργασίας που είχε το δημόσιο με χιλιάδες ωρομισθίους και αναπληρωτές καθηγητές προκειμένου να εξορθολογισει το κόστος του κρατικού προϋπολογισμού.

Τις ώρες διδασκαλίες τις αναλαμβάνουν πλέον οι μόνιμοι καθηγητές. Έτσι για παράδειγμα εάν ένας μόνιμος καθηγητής δίδασκε 20
Κλείσιμο
ώρες την εβδομάδα και ένας ωρομίσθιος άλλες 5 τότε με την κατάργηση της θέσης του ο μόνιμος θα διδάσκει και τις 25 ώρες χωρίς φυσικά επιπλέον χρήματα.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση μετά την απόφαση περί μείωσης του κατώτατου μισθού στα 600 ευρω (μικτά ) αναζητούν επιπλέον μέτρα που θα φέρουν επιπλέον έσοδα καθώς οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των χαμηλότερων εισφορών και του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της χαμηλότερης φορολογίας θα είναι σημαντική.

"Πρέπει να εφεύρουμε μέτρα"

Κορυφαίος υπουργός έλεγε νωρίτερα ότι «άλλα μέτρα δεν υπάρχουν. Όμως πρέπει να τα εφεύρουμε». Η συνολική τρύπα είναι πέριξ των 3,3 δισ. ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι, πέραν της πιθανής γενίκευσης της μείωσης του κατώτερου μισθού (διαβάστε εδώ σχετικά) η Τρόικα φέρεται να ζητάει τώρα περικοπές της τάξης του 20% στις κύριες συντάξεις!

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Δυο ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι
· να μειωθεί και άλλο το αφορολόγητο  όριο στα 3.000 εύρο αλλά εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό δεν θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα.
· Να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου και να κλείσουν οργανισμοί του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ως την Κυριακή είχε αποφασιστεί μείωση δαπανών στην Υγεία κατά 1,1 δισ. ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περικοπές στην Εθνική Άμυνα και εξοικονόμηση 440 εκατ. ευρώ από την περικοπή των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ.

Άρα για να συμπληρωθούν τα μέτρα που φθάνουν το 1,5% του ΑΕΠ (περίπου 3,3 δισ. ευρώ), όπως ανέφερε και η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού το βράδυ της Κυριακής, αναζητούνται μέσα λίγες ώρες μέτρα περικοπής δαπανών, άνω των 1,3 δισ. ευρώ.

Αύριο αναμένεται η συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης