Χαμός στη Θεσσαλονίκη για ένα τσουβάλι πατάτες!

Χαμός στη Θεσσαλονίκη για ένα τσουβάλι πατάτες!

Συνολικά 12 τόνους μοίρασαν το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες του Νευροκοπίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τιμή που αγοράζουν το προϊόν τους οι έμποροί…

Χαμός στη Θεσσαλονίκη για ένα τσουβάλι πατάτες!
Συνολικά 12 τόνους πατάτες, σε 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών, μοίρασαν το πρωί του Σαββάτου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης οι αγρότες του Νευροκοπίου. Παράλληλα, διέθεσαν 300 εξάκιλες συσκευασίες στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης.

Παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να προμηθευτούν τσουβάλια με πατάτες, τις οποίες μετέφεραν πεζή ή και με ποδήλατα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από τη Βοιωτία, οι οποίοι, πριν από λίγες ημέρες, μοίρασαν στην Αθήνα κρεμμύδια και λαχανικά, οι αγρότες του Νευροκοπίου προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, στο πλαίσιο της αγροτικής έκθεσης ΑGROTICA.
Κλείσιμο

Με τον τρόπο αυτό, θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την πολύ χαμηλή τιμή που αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι -σχεδόν στη μισή τιμή κάτω από το κόστος παραγωγής. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής τους να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται και ο δήμαρχος Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, ο οποίος μάλιστα καταγγέλλει ότι, την ώρα που η ελληνική πατάτα Νευροκοπίου παραμένει αδιάθετη, «έρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη δύο καράβια στα λιμάνια του Αστακού και της Θεσσαλονικης, γεμάτα με πατάτες Αιγύπτου».

Διαβάστε και άλλο ρεπορτάζ εδώ

video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης