«Θα χρειαζόμασταν πολλούς μήνες για νέο νόμισμα»

«Θα χρειαζόμασταν πολλούς μήνες για νέο νόμισμα»

Ο χαράκτης Γιώργος Σταματόπουλος, ο άνθρωπος που σχεδίασε τα ελληνικά κέρματα του ευρώ, εξηγεί για ποιο λόγο δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη δραχμή σε μια νύχτα

«Θα χρειαζόμασταν πολλούς μήνες για νέο νόμισμα»
Δέκα χρόνια μετά, η βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος αμφισβητείται εντόνως, ενώ ολοένα αυξάνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Φήμες και σενάρια ότι οι Ελληνες θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα έχουν επιστρέψει στη δραχμή δίνουν και παίρνουν.

Ο χαράκτης του ελληνικού ευρώ κ. Γιώργος Σταματόπουλος, ο άνθρωπος που σχεδίασε τα ελληνικά κέρματα, μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε εν μια νυκτί να επιστρέψουμε στη δραχμή. «Ακόμη και αν το αποφασίζαμε θεωρητικά σήμερα, θα χρειαζόμασταν πολλούς μήνες για να αποκτήσουμε νέο νόμισμα. Ολα τ’ άλλα είναι αστεία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει καταστροφή για μας αλλά και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Πρακτικά τώρα απαιτείται χρόνος, αρκετοί μήνες, ώστε να είμαστε σε θέση να έχουμε στα χέρια μας τα νέα νομίσματα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Οπως έγινε και με το ευρώ, αρχικά διερευνούμε και βρίσκουμε θέματα. Αφού βρούμε θέματα τα υποβάλλουμε στο υπουργείο Οικονομικών. Οταν αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί το θέμα, προχωράμε στη φιλοτέχνηση του ανάγλυφου.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης