"Η 17Ν δεν είναι απολύτως αδρανής"

"Η 17Ν δεν είναι απολύτως αδρανής"

Στον Α.Π. η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων για τρομοκρατία...

"Η 17Ν δεν είναι απολύτως αδρανής"
Η 17Ν δεν είναι απολύτως αδρανής, αλλά βρίσκεται εν υπνώσει, αφού υπάρχουν ασύλληπτα μέλη όπως η «Άννα» και δεν έχει βρεθεί μέρος του οπλισμού. Αυτό υποστηρίζει, όπως έγινε γνωστό, η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε προχωρήσει στη δέσμευση περιουσιακών καταδικασθέντων για συμμετοχή στη 17Ν. 

Η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων έγινε σε όλα τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με την τρομοκρατία, ακόμη και σε εκείνους που έχουν εκτίσει την ποινή τους και αποφυλακίστηκαν. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα, μάλιστα, με συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων, η Αρχή προχώρησε ακόμη και στη δέσμευση ποσού ύψους 300 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό προσώπου, το οποίο ήταν έμβασμα που έλαβε από τον πατέρα του.

Η υπόθεση έφτασε και στον Άρειο Πάγο, ύστερα από προσφυγή που κατάθεσε ο Θωμάς Σερίφης, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε για συμμετοχή στην οργάνωση, εξέτισε όμως την ποινή του και αποφυλακίστηκε. 

Η προσφυγή του συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών σε Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και η πλευρά του Θωμά Σερίφη υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεσμεύθηκε ακόμα και επίδομα ανεργίας που ελάμβανε από τον ΟΑΕΔ ύψους 200 ευρώ!

Η συνήγορος του Θ. Σερίφη, Ιωάννα Κούρτοβικ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε η υπαγωγή εντολέα της στη λίστα με τα πρόσωπα των οποίων έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι αναιτιολόγητη. Και αυτό γιατί έχει εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για συμμετοχή του σε ενέργειες της 17Ν και έχει αποφυλακιστεί το 2007 με βούλευμα έχοντας ολοκληρώσει και το στάδιο αναστολής, ενώ έχουν παρέλθει είκοσι χρόνια από την περίοδο των πράξεων που του είχαν καταλογιστεί.

Η κυρία Κούρτοβικ έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ για τη δίκαιη δίκη, την προστασία της οικονομικής δραστηριότητας και των περιουσιακών στοιχείων κ.ά. Μίλησε ακόμη για νέα τιμωρία των προσώπων που καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση. 

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας Γ. Κολιοκώστας έχει προτείνει εγγράφως την απόρριψη της προσφυγής. Αναμένεται η έκδοση βουλεύματος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης