Αυξάνονται δραματικά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης

Αυξάνονται δραματικά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης

Οικονομικά αδιέξοδα, κατάθλιψη και οικογενειακά προβλήματα το εφιαλτικό τρίπτυχο που  «οδηγεί» τους αυτόχειρες

Αυξάνονται δραματικά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης
Μία τρομακτική όσο  και θλιβερή πρωτιά διεκδικεί  η χώρα μας καθώς σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφονται σε πανευρωπαϊκή έρευνα, οι Έλληνες είναι πρώτοι στις αυτοκτονίες με αύξηση που φτάνει το 40%.

Στην έρευνα που  πραγματοποίησε η εθελοντική οργάνωση "Get Involved" και το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών που παρουσιάζουν αύξηση των αυτοκτονιών.

Τα αίτια δεν  είναι μόνο οικονομικά, αλλά συνυπάρχουν  και άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη  ή προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Κλείσιμο
Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) τα οικονομικά θέματα ήταν το σύνηθες θέμα που απασχολούσε τα άτομα, όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι, και μάλιστα από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά κατά την οποία η κρίση δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί στην Ελλάδα. Πέρυσι οι κλήσεις έφτασαν τις 2.500.

Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή  με τις περισσότερες κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή 1018, ενώ μόνο τον  τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Κρήτη περισσότερα από 20 άτομα  αυτοκτόνησαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης