Παροχή περίθαλψης σε Λίβυους τραυματίες στην Ελλάδα

Παροχή περίθαλψης σε Λίβυους τραυματίες στην Ελλάδα

Η βούληση να συνεχισθούν αμείωτες οι ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λιβύη επαναβεβαιώθηκε σε σύσκεψη....

Παροχή περίθαλψης σε Λίβυους τραυματίες στην Ελλάδα
Η βούληση να συνεχισθούν αμείωτες οι ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λιβύη επαναβεβαιώθηκε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υφυπουργού Δημ. Δόλλη.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να συνεχισθούν οι διευκολύνσεις εισόδου και φιλοξενίας στη χώρα μας, σε Λίβυους πολίτες οι οποίοι είτε τραυματίσθηκαν είτε κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων στη χώρα τους προκειμένου να τους παρέχεται η απαραίτητη νοσοκομειακή υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, προκειμένου η έλευση Λίβυων τραυματιών στη χώρα μας να είναι ομαλή αποφασίσθηκε ότι εφεξής τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να απευθύνονται προς την ελληνική Πρεσβεία στην Τρίπολη και θα πρέπει να προέρχονται ή να μεσολαβούν, αποκλειστικά και μόνο, οι αρμόδιες Λιβυκές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν επιφορτισθεί σχετικά από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

Η Πρεσβεία θα αξιολογεί τα αιτήματα, εφόσον κατατίθενται εμπρόθεσμα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την προγραμματιζόμενη μετακίνηση, περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων καθώς και του μέσου μεταφοράς τους και ταυτόχρονα υφίσταται διαπιστωμένη διαθεσιμότητα κλινών σε ελληνικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης