Συγκέντρωση των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα

Συγκέντρωση των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα

Συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 10 πραγματοποιούν οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, στα πλαίσια της 24ωρης Πανθριασιακής απεργίας...

Συγκέντρωση των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα
Συγκέντρωση σήμερα το πρωί στις 10 πραγματοποιούν οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, στα πλαίσια της 24ωρης Πανθριασιακής απεργίας. Το απόγευμα, στις 6 θα γίνει συναυλία αλληλεγγύης στην πύλη του εργοστασίου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.


Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε συνεχόμενη απεργία από τις 31 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών και στις μαζικές απολύσεις και καλούν και τους υπόλοιπους εργαζομένους σε κοινό αγώνα, όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, και σε ανακοίνωσή τους:

«Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση! Δε γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ! Να γυρίσουν πίσω οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί μας!
Κλείσιμο

Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη. Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 – 500 ευρώ. Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα, όχι με παρακάλια! Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια!».

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και για αυτό το λόγο προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες μέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης