Νέες συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο

Νέες συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρία άτομα σε Αθήνα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη για χρέη που ξεπερνούν τα 13 εκατ. ευρώ

Νέες συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν την Δευτέρα τρία άτομα σε Αθήνα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν τα 13 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας τροφίμων ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ ΕΠΕ, Σπύρος Γερόλυμος, συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, στην Πτολεμαϊδα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 41χρονου υπεργολάβου, Ιωάννη Αποστολίδη, για χρέη συνολικού ύψους 6.518.739.17 ευρώ προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Τέλος στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ο 45χρονος Θεόφιλος Σ. Μηνασίδης, αντιπρόεδρος επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των υδραυλικών και της θέρμανσης για μη απόδοση ΦΠΑ. Το ύψος της οφειλής, σύμφωνα με την αστυνομία, για το χρονικό διάστημα από 01 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 95.071,68 ευρώ.

Οι συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και των άρθρων 18,20 και 21 του Ν. 2523/97 «Μη απόδοση Φ.Π.Α. κατ’ εξακολούθηση – Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης